Wednesday, June 26, 2013

Takwim Waktu Berbuka Dan Imsak 2013 /1434H



InsyaAllah, lebih kurang 12 atau 13 hari lagi, umat Islam di seluruh Malaysian menyambut bulan Ramadhan al Mubharak. Hmm...tak sabar rasanya nak berpuasa walaupun tahun ni ada perubahan besar dalam keluarga kami... 2013 ~ 1434H, Ramadhan pertama kami tanpa ayah tersayang. 

Masih terbayang lagi masa childhood dulu, malam menjelang Ramadhan arwah ayah tak henti2 remind kami supaya tak lupa niat puasa. Bila waktu nak berbuka pula, radio mesti pasang kuat2 sebab nak dengar azan Maghrib. 

Ya Allah..terlalu banyak kenangan dgn arwah ayah yg me rindu*:'(...dan yg pasti adik-beradik me juga. Yang lebih terasa pastinya Chek sebab sejak anak2 merantau hanya dia berdua dgn arwah ayah aje kat rumah tu. Hopefully as plan Chek jadi nak datang sini berpuasa dengan kami.

Ok ok...tak mo sedih gitu...macam biasa bila nak puasa masing2 sibuk cari Takwim dan Jadual waktu berbuka kan. Untuk yg tercari2 tu boleh la tengok kat bawah ni. Sumber dari JAKIM



Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa 

Negeri-Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1433H/2012M

4.   Negeri Johor

Print la ikut negeri kat mana korang stay ok.

p/s : Rindukan arwah ayah sgt2...al fatihah..semoga arwah ayah sentiasa tenang disana. 

1 comment:

Ciara Cordelia said...

Trimas atas info berguna ini.
Log terakhir dari laman Hootoh Blog Tudia™ dan membaca entri Waktu Imsak dan Berbuka Puasa 2013 - Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2013 seluruh Negeri dan Kawasan yang dikeluarkan oleh JAKIM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...