Monday, June 17, 2013

Terminal Bersepadu Selatan aka TBS


TBS...kalau dulu puas la me ni dok fikir mende la maksud TBS ni. Ye la... dulu bila nak ke KL dan happen to be en hubby tak nak drive, dia akan park kereta kat sini dan kami naik LRT aje. Tak payah nak fikir jalan jem...dengan susah nak dapat parking lagi. So katanya baik naik LRT, terus sampai destinasi dan dia pun relax coz tak payah nak berpenat drive ... Bagi yg tak tahu, stesen ni adalah stesen pertukaran untuk tren komuter,LRT aliran Ampang, KLIA transit - ERL dan juga Rapid KL. Kalau nak tahu detail pasal stesen lama ni boleh refer kat sini ye.
Yg ni laluan nak naik ke tempat parking ats tu - parking bawah pokok je dgn byrn rm2/jam
{ sumber mr. google}
Yg ni entrance nak ke stesen

Pemandangan kat stesen ...sempoi sangat...
Sebenarnya semalam 1st time me jejakkan kaki ke TBS, totally..100% berbeza. Nak ke parking aje dah berpusing kena u turn bagai. Parking lak berlevel2*if tk silap kat dlm tu level 4,5 n 6. Masa kami sampai tu level 4 & 5 dah penuh so kami park aje kat level 6. Parking fee memang murah aje rm3/day. Dek kerana 1st time parking kat sini, to play safe en hubby selalu wat keje ni, snap pic tempat kereta kami park...cam gini..haa. 
Tersergam indah TBS pemandangan dari luar {sumber dr en google}

Masuk aje kat dalam, not bad...macam2 kemudahan  yang ada kat situ, bab terminal tu tak payah ckp la, macam2 brg yg di jual so sementara tunggu waktu bas gerak ke boleh la cuci mata kat kedai kasut ke..kedai tudung ke...makan dulu ke...selain dari tu banyak lagi kemudahan lain .



Kat bawah ni me tunjukkan pemandangan kat dalam tu hasil carian en google..:-)






Yang ni pula 'otw' ke stesen LRT


Sempat dia jadi model ummi..di paksa posing kat situ..hehe
MLP dok menyibuk  ngan abahnya yg tgh 'beli' tiket kat auto machine
Kami dpt  3 token..masuk duit rm10 keluar baki syiling tu..aiyoo
Gelagat dia bila jrg2 dpt naik public transport..org nak duduk dia pula sebaliknya.

Ok...tujuan kami nak ke  Sogo...so destinasi kami ke ialah ke stesen Bandaraya menaiki LRT....Shopping la ape lagi...hehe...Bye  -



2 comments:

Kesuma Angsana said...

serius KA x pernha ke sini. TQ ke blog KA done follow sini juga yer

Norma NML said...

Ha a..1st time sampai mcm jakun jer..bsa kemana2 by car..orang nak keluar kena masukkan token sya pula pi touchkan token tu kat sensor macam mula2 nak masuk..malunyaaa...btw..My pleasure akak :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...