Monday, July 29, 2013

Iftar @Perantau Hill Sg. Merab Bangi



Hari ni iftar kat luar, 2 3 hari lepas dok fikir mana nak pegi agaknya. Tahu2 aje la sabtu @ ahad most of restoran mesti pack. Lastly teringat member ofis ckp kat Perantau Hill makanannya not bad. Inform en hubby so call to book table n menu as well. 
Pukul 6pm camni org dah ramai..
Seawal 5.30 dah keluar rumah coz klau nak booking kena bayar deposit, even b4 tu dah ckp menu yg nak diorder. Igtkan kami la yg paling awal rupannya dah ramai yg sampai b4 kami.

Sblum berbuka sempat la me snap berapa pic kat situ. Kami order siakap 3 rasa, agak besar utk 3 org mkn so terpaksa la en hubby meratah utk habiskan. Tapi yg peliknya Siakap 3 Rasa tapi rasanya macam Sweet Sour..apa2 la tapi yg penting sos dia sedap..


Siakap 3 Rasa @ Sweet Sour..hmm..musykil
Yg paling besar tu me punya...tp share dgn 2 hero tu ok..

Kan dah ckp...if berbuka air dia mesti lebih 3 gelas..

Yang2 lain kami order, Sup Sayur Campur, Kerabu Mangga, Telur Dadar n Kek Aiskrim. Sedikit menguji kesabaran bila dh masuk waktu berbuka, ikan tu x sampai2 lagi. Tapi kena la faham maybe sebab org terlalu ramai, maybe dorang mislook kot tu yg lambat. Kek aiskrim pun camtu jugak. Lastly kek tu kami tapau & makan dalam kereta aje. Apapun alhamdulillah kenyang, kerabu mangga dia sedap coz x terlalu masam.

Nice n Yummy...berbaloi dgn harganya rm 5.90/slice

p/s : Utk solat maghrib jgn risau coz kemudahan surau disediakan , cuma tempat wuduk ppuan agak open n space utk solat agak kecil.

2 comments:

MizzTina said...

kek dia best kan kak..

Norma NML said...

Yup...yummy n creamy :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...