Friday, July 5, 2013

Nak Pergi Nepal..???



Otw ke tempat keje tadi dengar news kat hotfm pasal banjir kilat kat Langkawi. Tiba-tiba teringat pasal holiday kami kat sana dua tahun lepas..

Me : Dling, jom kita pegi Langkawi lagi nak ?
En hubby : Ok, best jugak dari pegi Sabah*coz me pernah ckp nk pegi KK tu....hari tu pegi sekejap sgt.
Me : Ha..a, byk tempat tak sempat pegi kan, nanti kita stay kat Chenang lagi ye...tepi laut baru best.
En hubby : Ok
Tiba2 Naqiuddin menyampuk.
Naqiuddin : Abah ! Nepal la Abah 
Me : Hahh ?? Wat ape ??
Naqiuddin : Iqi nak pegi Everest...nak daki gunung everest. 
En hubby : Jauh tu..bukannya senang2 gitu je nak pegi.

Me tergelak besar...ummi abahnya dok plan tempat untuk rest dia nak pegi kat everest. Hai anak..ingatkan senang ke nak mendaki Gunung Everest tu. Tunggu la besar dulu..dah habis belajar..InsyaAllah ummi fikirkan untuk bagi kebenaran ke tak. Hehe..tak baik kan ummi dia ni..:-o..

Apapun yang kita hajati dan ingini...sertakan dengan niat..usaha...paling penting doa yang tak pernah putus dan tawakal. InsyaAllah..dipermudahkan segala urusan dan hajat kita sebab Dia Maha Pemurah.Jadi yakinlah padaNya.^◕‿◕^


mudah2an Allah permudahkan segalanya..aaminn...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...