Saturday, August 3, 2013

Biskut Raya Dengan Dia....^◕‿◕^



Projek membuat biskut Raya, sebenarnya dah lama me tinggalkan keje2 membuat biskut Raya ni. Masa sekolah dulu ...masa kat kg rajin la...sebabnye...sebabnya ramai kengkawan yg dtg..pastu suka bertanya.."eh, Ma..sekut ni mu beli ko buat ??" {loghat Kelantan ok..me kan org sana) Dan dgn bangganya ..." buat sediri la..tak main la beli kkeda".. Hehe..baru la sedar..itu riak namanya..dosa tau. Tapi masa tu kan zaman muda remaja, 
rasa seronok bila kwn2 suka makan hasil air tgn kita tau.

Tapi sejak ank bujang dah pandai request, baru la buat berkecimpung kembali. Ye la..me nak juga jadi ibu mithali..tambah seronok bila dia excited nak menolong me kat dapur.

His favo biscuit...Biskut Dahlia in the making
Dah siap 2nd biscuit n masukkan dalam balang

Seronok dia dpt pegang garpu tu..
Hasilnya setelah di tekan2 biskut tu :-)
Dah siap 3rd biscuit..Crunchy Nestum Chocolate Chip
Yang ni pula 1st biscuit me buat masa dia tengah tidur. 

Crunchy Cornflake
Jaga aje dia cam tak puas hati sbb me buat tanpa dia. Sbb tu la yg 2nd n 3rd biskut tu have to make sure dia ada . Anyway..well done my dear..thanx for helping ummi. Hope sampai besar anak ummi rajin camni :-).


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...