Thursday, August 15, 2013

Corat-Coret Aildilfitri 2013 {1434H}




Alhamdulillah , me n family dah selamat kembali ke KL n back to work setelah bercuti seminggu... Badan masih lagi weak kesan demam malam kedua Syawal till skrg masih lagi batuk2. Raya kali ni kat Pahang dulu. Entah kenapa kemeriahan Syawal kali ini tak seperti sebelum2nya. Maybe kerana kesihatan yang tak berapa nak mengizinkan..hehe.. mungkin juga sebab kekurangan seseorg yg tak pernah me lupa utk mencium tangannya di pagi Syawal.

 Apapun alhamdulillah masih berpeluang memohon kemaafan drp en hubby, chek n mak serta adik beradik n saudara mara yg sempat me jumpa kat kg.


Ats knn - Menantu2 Mak Siti (2 menantu not in d frame) Ats kiri - Sebhgian drp Cucu2 Uwan Siti
Bawah - Ank2 Mak Siti ( seorg x dek coz x dpt cuti)


Bersama Mak Mertua ..ipar duai ..biras dan ank2 buah di Pagi Syawal
Selepas sembahyang Raya bermula sesi bermaaf-maafaan dan agihan duit Raya untuk yang layak..hehe..Pastu serbu juadah yg bermacam2. Tghari kami semua konvoi ke kg MIL di Kuala Lipis


Sebahagian drp Anak Menantu Cucu Aki Rashid..ramai lagi yg tak ada dlm pic.
.if kenduri kena la tumbang sekor lembu
♡Kami
Minta ampun halalkan segala makan minum ye Dling .:-)
Kat blkg tu K.Long n my biras tgh bermaaf2an

Raya tahun ni tak berapa ceria, ramai ahli keluarga yg demam, my SIL, ank2 buah pun 2 3 org demam. Boleh dikatakan setiap family ada yg demam. 
Lastly me pun terlibat sama. Raya kedua dah rasa semacam. Family sibuk dok layan satay & berbbq but me lansung tak sentuh..no appetite at all. 
Malam tu  suhu badan panas mendadak n vomitting. Kesian en hubby terpaksa bangun mlm, basuh kepala me n sediakan ubat. Thx Dling..appreciate it a lot.

Anak ummi yg rajin ;-) bersama uncle2nye
..bkr satay sampai kuar airmata 
Raya ke 3 kami bertolak ke Kelantan untuk beraya bersama my family side pulak. Tapi a bit terkilan coz hari me balik sana, adik2 n kakak me dah bertolak balik KL. Tinggal dua org abg aje yg masih bercuti. Tapi tak pe kami still boleh jumpa n beraya kat sini. 

Mood beraya pun kurang coz masih demam . Dah le pegi klinik menunggu punya la lama tiba2 doktor ada hal..nak tuggu next doktor yg stuck in traffic jam, boleh pulak pembantu klinik tu tanya nak inject ke tak sbb tgok me yg menahan headache yg teramat sgt....tapi sape yg nak injectnye dik oii...tak berani me nak benarkan disuntik sesuka hati..nak baik krg lain pula jadinya. Lastly beli ubat aje la.En hubby pun dah start batuk2. Hmm..kuat betul virus demam ni..lepas sorang2 yg kena. Then dpt tahu Mak Mertua n adik ipar pun dah berjangkit virus demam tu.

Kat Kelantan, keesokan harinya hanya sempat beraya rumah nenek dan beberapa saudara terdekat aje, itu pun ada yg tak sempat sebab kesihatan tak mengizinkan. Sorry sgt2 kpd pakcik makcik yg tak sempat me ziarah. IsyaAllah ada masa pjg umur kita jumpa.Apa yhg penting me dpt jumpa peluk cium chek dan sempat gagahkan diri melawat kubur arwah ayah yg me rindu sgt2. Tiba2 airmata bercucuran..hati jadi sensitip sgt..Ya Allah..give me strength..


Hasil dr klinik tanpa rawatan doktor ...
p/s : Apapun me redha coz sakit tu kan penghapus dosa2 kecil.
Eh baru perasan..tahun ni x de pic Raya kt Kelantan..hmm..

2 comments:

Kesuma Angsana said...

meriahnyer raya .. moga dah ok yer

Norma NML said...

Alhamdulillah..seronok dikelilingi ahli keluarga yg ramai..getting better..thx Kak KA :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...