Monday, August 26, 2013

Malu Biar Bertempat...



Malam tadi, otw nak pi beraya rumah auntie en hubby di Danau Kota,  disebbkan BIL me join kami so me dok seat belakang dgn Naqiuddin. 
Macam biasa la dia, if me kat belakang mula la dia nak baring atas riba la, nak peluk tgn ummi la..macam2 yg dia buat supaya umminya tak tido..hehe.

Sampai kat tol,abahnya byr tol.. tiba2 dia ckp kat jurutol*ppuan ye tu " Selamat Hari Raya kakak "..itu ok la..tapi yg lwknya suara keluar tapi orgnya menyorok kt celah seat....bila ditanya kenapa buat mcm tu..katanya malu...Ya Allah...sbr aje la ummi. Then me ckp kat dia malu kena la bertempat...
Then sambung borak ngan dia...

me : Iqi skrg kat sekolah dah tak de awek yg kacau ke ?
mlp : tak dekkk...
me : ooo..ok
mlp : tapi hari tu kan...{ayt tergantung tu..;-)}
me : nape ? oo..ada yer...{saje nak nyakat dia}
mlp : tak de ape2..
me : eh, mana boleh rahsia ngan ummi tak baik tau..nanti dosa.
mlp : ye la..ok2..Iqi ckp..{tiba2 berbisik}..masa jamuan Raya kt skolah tu ada bdk pompuan nama FA*sorry x leh dedahkan nama sbnr , dia ambik gambar Iqi curi2.
me : gambar sorang2 ke ?
mlp : x la ,dia berdiri sebelah tapi Iqi tak perasan..kawan dia yg snap. Pastu Iqi perasan ada flash. 
me : oo..Iqi marah dia ke ?
mlp : x marah tapi Iqi tengok dia macam ni {sambil bulatkan mata dia}..pastu suruh dia delete gambar tu.
me : laa..knp ? { saja nak test dia }
mlp : ummi, mana boleh...Iqi tak suka...malu..lagipun berdosa kan ? { Alhamdulillah lega me dgr }
me : Oo..mcm tu pun malu..
mlp : ye la..maluu..tu kira bertempatkan ??

Hmm..apa2 la anak..mudah2an sampai besar la awak ingat malu dan dosa pasal pompuan ni. Jgn nanti belum apa2 dah nak berawek bagai.


Pagi before attend jamuan Raya  SRAI



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...