Tuesday, August 20, 2013

Mana tahu Kot Ada Rezeki 。◕‿◕。



Pagi... macam biasa before start keje me akan menjengok blog2 yg me follow, alaa..jgn salah faham..bukannya BB tapi nak tahu kenapa me suka membaca blog2 dr bloggers ni ??...Satunya me dapat cedok banyak pengetahuan berguna tentang life..tentang penjagaan anak2, dapat ilmu ttg tentang masakan...tentang agama dan macam2 lagi. Malah me banyak mengetahui tentang realiti kehidupan dari tulisan mereka. Tak salah kan ?? 

Thanx to all bloggers yang menulis dan tak kedekut ilmu yg ada didada. Ilmu yg disebarkan jika ianya membawa kebaikan, pahala yg diberikan berganda2.

Imam Ibn Majah mengemukakan sebuah riwayat:

عَنْ سَهْلِ بْنِ مُعَاذِ بْنِ أَنَسٍ عَنْ أَبِيهِ أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ مَنْ عَلَّمَ عِلْمًا فَلَهُ أَجْرُ مَنْ عَمِلَ بِهِ لَا يَنْقُصُ مِنْ أَجْرِ الْعَامِلِ
Daripada Sahl bin Mu’az bin Anas daripada ayahnya bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa yang mengajarkan satu ilmu maka dia memperolehi ganjaran pahala orang yang mengamalkannya tanpa dikurangkan sedikitpun pahala orang yang melakukannya.”

Haa..kan untung bagi sesiapa yg tak kedekut ilmu ..besar ganjarannya tu..tak dapat dibeli dimana2 tau..:-)

Ok2..back to the topic...dari ramai2 blogger yg me follow tu...tiba2 terbacalah satu entry dari blogger Zamani84, entry tentang 
Senarai Blogger Yang Berpeluang Mendapat Satu Hadiah Misteri Dari Zam
.Tak disangka terpandang ada nama me tersenarai kat situ. Tq Zam.:-). Mana la tahu ada rezeki menang hadiah misteri tu kan..hehe..

Norma NML 
{no 34 on listing :-)}

10 comments:

Cikda said...

salam norma,
cikda pun setuju dengan norma, benda yang elok sangat bagus kita kongsi, tak berguna kat A maybe B sangat perlukannya..dan kita dapat pulak pahala kan..kan..

gud luck..cikda doakan norma dapat haidah misteri dari jejaka zam.. Aminnn

selamat hari raya
maaf zahir batin

Norma NML said...

Tq Cikda...aaminn...hehe..

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin juga
dari kami sekeluarga :-)

Aziela said...

Alhamdulillah. Tahniah. Terima kasih sudi singgah My Rainbow. Selamat berkenalan.

Norma NML said...

Tq ..Slmt berkenalan..:)

Kesuma Angsana said...

tahniah & tq singgah blog KA Juga ye

Kakzakie said...

Kalau yg baik tak rugi berkongsi kan..

Tahniah dapat hadiah misteri dari Zam..

Norma NML said...

Welcome KA..:-)

Kakzakie...belum lagi..baru listing..wish me luck eh..;-)

ishamizu said...

Sy pon suka baca blog org n blogwalking tp skrg ni masa amat mencumburui..nway thanks singgah ke blog sy..good luck! :)

Norma NML said...

Wlcome n thx...tu la..byk sbnrnya good sharing dr bloggers ni.

Zamani Abe said...

Assalamualaikum buat blogger semua. Terima kasih untuk sokongan yang telah anda berikan dengan meninggalkan komen di entri Zam sebelum ini. Seperti yang dijanjikan, salah seorang blogger bertuah akan mendapat hadiah misteri dari Zam ;D
Jemput ke ENTRI TERKINI! Senarai Lengkap 110 BLOGGER Yang Berpeluang Mendapat SATU HADIAH MISTERI Dari Zam! untuk menyemak penyertaan anda.
Pemilihan BLOGGER yang BERTUAH akan dibuat dengan menggunakan RANDOM.ORG, dan akan dimaklumkan dari semasa ke semasa. Untuk memudahkan anda mengetahui keputusan terkini, anda boleh memasukkan blog Zam ke dalam bloglist di blog anda :)
Akhir kata, thanks again, bloggers!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...