Friday, August 30, 2013

Penawar Sakit Kepala..Surah Al Waqiah Ayat 19



Perkongsian ilmu di pagi Jumaat, asalnya Isnin lepas me puasa 6..entah kenapa tiba2 ptg tu kepala start berdenyut sampai ke petang. Nak berbuka syg coz dah ptg, lagipun dah nak masuk penghujung Syawal...Rugi sgt kalau tak sempat nak habiskan 6 hari..besar fadhilatnya tu...

Masuk waktu berbuka semakin sakit,hmm..takkan migrain dtg blik kot..dah lama tak kena..maybe angin ...Berbuka dgn segelas nescafe o suam & 1/2 potong pulut panggang, then me solat.. telan ubat pastu tido . Nasib baik ada anak bujang temankan abahnya. Then dia dia suruh amalkan satu ayat ni. Happen to be dia pun sakit kepala juga but alhamdulillah rasa lega lepas dia amalkannya...
Surah Al Waqiah ayat 19



Maksudnya :-
Mereka tidak merasa pening kepala dan tidak pula mabuk dengan sebab menikmatinya.
{ Letakkan tangan di atas ubun kepala dan baca ayt diats ..seeloknya mengadap kiblat} 

InsyaAllah..Al Quran kan tu kan Syifa' (Penawar)..:-)

6 comments:

eamy milea said...

tq..info yang sangat berguna

Norma NML said...

@eamy mileawlcome ...:-)

ikhsanudin said...

terima kasih. sangat bermanfaat sakali

Norma NML said...

@ikhsanudinsama2..kita berkongsi utk kebaikan :-)

Anonymous said...

terima kasih..

eima fatima said...

Sharing yang bermanfaat. Terima kasih. Sesungguhnya Al-Quran itu mukjizat terbesar untuk umat Islam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...