Wednesday, August 7, 2013

Perkara yang jarang2 dapat kami lakukan...



Mengikut giliran tahun ni me beraya dirumah Mak Mertua, Alhamdulillah malam ni last berbuka puasa di bulan Ramadhan 1434H beramai2 dgn Mak Mertua..ipar duai n anak2 buah. Seronoknya dari petang gotong royong menolong Mak & Kak Long memasak. Tugas memasak sudah tentu lah pada yang expert. Me, biras2 & adik2 ipar menolong apa yg patut.

Apa yg bestnya lepas iftar, en hubby mengepalai kami semua berjemaah maghrib dan isyak bersama2, disusuli bacaan Yasin dan takbir Raya beramai2. "Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar wa Lillahil Hamd...Ya Allah..syahdunya..sayu dihati bila teringat pada yang telah pergi...arwah ayah & ayh mertua..al fatihah buat mereka berdua. Terfikir dapatkah diri ini melalui Ramadhan tahun seterusnya..


Ready..ignore pic yg  blur tu..;-)
Jemaah
Bacaan Yasin diikuti Takbir Raya
Lepas tu aktiviti Naqiuddin n cousins di malam Raya..seronok tengok mereka main bunga api..teringat zaman kecik2 dulu. Tapi rasanya budak2 zaman skrg lagi berani kot. Siap minta nak beli mercun ketupat la..mercun bola la..hishh mcm2..tapi minta maap byk2 ye anak..ummi hanya benarkan main bunga api & mercun pop pop aje ok.. . Lagipun abah pun red light juga kan..so dah sah2 le tak lulus..bukan kami kedekut tapi harus tegas demi keselamatan anak kami sbbnya abah & ummi SAYANG awak ok..:-)

Tetap happy walaupun itu aje yg dibenarkan

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...