Thursday, October 17, 2013

Aidiladha 1434H..Terasa Sayu..



Dah masuk 3 hari baru berkesempatan nak update..apapun Salam Eidul Adha ...Semoga pengorbanan yang ikhlas akan mendapat keberkatan dari Allah swt...nilai dan kuantiti bukanlah ukuran tapi keikhlasan tanpa menunjuk dan ada perasaan riak..itu yang penting.

Mood sayu dan sedih...memikirkan chek*bonda tercinta yg beraya tanpa kami ..hanya 2 org abg dan kakak2 di kg aje. Kakak2 pula masing2 ada family dan ank cucu yg sudah tentunya akan beraya dirumah masing2 terlebih dahulu..nasib baik lah dua org abg still ada kat rumah tu. Yang me tahu,mereka akan akan ke rumah Ciksu (mak sedara me) coz abg ambik 1 bahagian lembu utk ibadah korban.

Kami ?? Kami beraya kat sini je...Alhamdulillah me ada siblings yg stay kat sini..ada kakak, abg n 2 org adik..dorang pun tak boleh balik atas tuntutan kerja dan cuti yg tak mengizinkan...tambahan pula anak2 sekolah cuti pun sehari aje. After solat Raya, terus ke rumah kakak, malam tu me dah masak rendang ayam, nasi impit n agar2 milo utk bawa ke rumah dia.


Yg sempat me masak
 Kakak masak nasi lemak and sambal daging...syok dok makan sampai terlupa nak snap pic. Then pegi rumah jiran kakak jap, kami dihidangkan laksa kedah coz kakak tu org Kedah. Kat sini me jumpa makanan baru yg tak pernah dengar dan tengok pun...Lemang Tepung.



Lupa nak tanya resepi dari kakak tu, tapi rasanya not bad...sekali tengok macam dodol.According to her ianya merupakan masakan tradisional belah utara. Tak puas hati so me meng'google' resepi Lemang Tepung ni tapi tak jumpa yg gula merah, jumpa yg Lemang Tepung perisa pandan aje. 

Kat bawah ni pics kami beraya sepanjang hari...


Menjamu Selera

Naqiuddin and cousins..seronok tengok bila ank2 happy 


Bersama kakak, adik2 n nieces
Lastly haruslah ada kami..wink wink 
Alhamdulillah..bersyukur kerana masih dipanjangkan usia untuk bersama mereka yg disayangi...dan menyayangi...



Di saat ini...me MERINDUNYA....


My dearest Chek..

2 comments:

Anonymous said...

wah... cik ma ada blog upenyer... sape yg duk sblh cik ma 2?????? cik ti ngn cik ja knal la... hok tinggi tu sape?

Norma NML said...

Hehe..blog suka2...Alia la tu, anak AYh Mat..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...