Friday, October 25, 2013

Patut La...♡ Cepat Sembuh Ye Sayang ♡..



Kelmarin me tengok RN lain macam je, niat dihati nak bagitau dia supaya batalkan Study Tour ke Cameron Highland pun macam terbantut.. At first hint je dulu...tunjuk pic kat dia psl banjir lumpur tu.  Alhamdulillah dia boleh accept tapi utk tdk menghampakan dia me janji lepas ni bawa dia pegi tempat lain sebagai exchange.Tapi still pelik coz pukul 8 pm dah tido,awalnye.. sdgkan esok still ada exam...sentuh dahi & badan..takde la panas..then tanya kot dia ada problem ke, he said nothing..ok fine..me rasa lega.

Semalam,paginya still mcm tu...asyik nak tido..hati ummi jadi tak senang...curious feeling...apa yg tak kena..sentuh lagi dahi dia, ok je..tak demam. Ptg semalam, masa nak jemput dia dari sekolah dah nampak muka dia lain mcm...hmm.. mesti dia not feeling well. Sampai aje kat kereta, "ummi, badan iqi panas". Sentuh dahi dia..apa yg me agak dr semalam ...memang sah demam..panas sgt. No wonder these two days dia x aktif. 


Kesian anak ummi..Get well soon ye syg..ummi risau..
En hubby, if bab demam ni memang dia risau sgt...risau takut denggi*fobia coz pnh kena denggi...nauzubillah. Kebetulan kawan sekolah RN ada yg baru discharge becoz of denggi. Terus pergi KK, sbb kalau pergi private klinik 1st day demam doktor takkan ambik darah kecuali kita suruh. But  KK if temperature tinggi tanpa batuk & demam, kebetulan pula ada kes denggi persekitaran for sure akan ambik darah.


After ambik darah..pale face..sbr ye syg..ini ujian Allah
Blur..me x fhm pun bacaannya..but Alhamdulillah Doc ckp darah ok..
Tapi besok kena datang ambik lagi coz doktor cakap biasanya if denggi bp akan turun on 2nd or 3rd day. Ya Allah....hopefully dan hanya mampu berdoa mintak dijauhkan.

Ready for tomorrow
Terjaga 4 am tadi suhu badan dia makin panas, bagi ubat. Panas kurang sikit tapi dia x larat.. mesej cikgu kelas info RN on mc, kertas exam pula cikgu benarkan dia ambik next time.Terpaksa lah htr rumah SIL dulu sbb kebetulan MIL pun ada kat sana*dtg utk attend konvo adik ipar kat PICC semalam

3 comments:

ZalinZalina said...

Memang risau kalau anak demam kan Norma..mudah2an Rifqi cepat sembuh.. salam kenal dari kak ina :)

Nora Karim said...

alahai kesiannya... get well soon ya... syafakallah... moga lepas ni sihat walafiat...

Norma NML said...

~ Thx Kak Ina..aaminn..Salam perkenalan...:-)

~ Thx Nora sbb sudi singgah..mudah2an..InsyaAllah..aaminn..btw Slm Kenal :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...