Monday, November 18, 2013

Aeon Big Member Card...



Post tertunda, nak cerita sikit pasal Aeon Big Member Card ni...masa kami ke Alamanda tu dorang ada buat promotion utk apply member card . Lupa pula nak bagitau, utk yg belum tahu tu Carrefour kat situ dah takde ye..sekarang management baru yg ambik so dah tukar kpd Aeon Big .

Masa kami  pegi tu dorang gigih suruh isi form, isi aje la bukan bayar pun...kalau ikutkan promoter tu ckp nak renew pun tak payah bayar tapi me tak sure sgt. Nak tahu detail boleh refer kat sini


Dah isi form ini yang me dapat..
Ini la rupa cardnya..
Kalau dibaca dia punya syarat2 pembelian dan macamana nak earn point tu rasanya lebih kurang tesco card kot. Tapi terus terang me cakap, jarang sekali me nak shopping groceries kat carrefour dulu...brg2nya agak mahal compare to others...bila ada sale aje baru murah sikit. Kalau ada yg ckp me ni kedekut ,nak habaq sikit.. bukan kedekut tapi kita kena bijak berbelanja..bygkan kalau harga brg beza 50 sen ke rm1.00, kalau 30 brg dah untung brp ? So fikir2kanlah...

Percaya tak kdg2 pasaraya yg kecil lagi murah harganya..contohnya Pasaraya Billion & Pasaraya Millennium. Tapi sekarang ni me prefer to Speedmart 99 ..:-). Cuma kdg2 groceries kat situ terhad, bila takde baru la look for others kan. Tapi semua tu terpulang pada masing2, bajet masing2, so pandai2 la pilih cara dan tempatnya utk kita berbelanja. Lagipun sekarang ni semuanya pakai duit. Yes..definitely money is not everything but living nowadays money is important ..



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...