Thursday, November 7, 2013

♨Deep Fried Oreo aka Biskut Oreo Goreng♨


Lately waktu malam aje hujan..tak hujan, mendung..hmm..faham2 aje la..bila cuaca gitu ada la perut yg berbunyi minta diisi. Kebetulan ptg tadi sementara RN habis kelas silat, kami ber2 ke Giant n dah beli biskut Oreo..basic utk lengkapkan resepi mlm tadi..hehe..

Tak mo tulis pjg2, jom tengok resepinya yg simple sgt2.

Satu paket oreo (apa2 perisa pun)
{Ada yg kata yg 'ice cream' lagi bagus tp me guna yg vanilla filling je}
1 biji telur
1 cawan tepung pancake
{Self raising pun boleh}
1 cawan fresh milk
{kalau x de gantikan dgn air pun boleh}
1 sudu tepung beras & 1 sudu tepung kastard
{yg ni tak de dlm resepi asl..saje suka2 nak tambah..heee}

Cara2
Bancuh kesemua bahan2 tadi, pastikan tidak terlalu pekat dan cair.
Kemudian panaskan minyak .Pastikan minyak byk dan pns..alaa..ala2 deep fry gitu...kalau ada Deep Fryer lagi senang cite...celup oreo dlm bancuhan tadi & goreng hingga agk2 dah perang tu angkat le..Dah siap..

Picture ???



Zoom jap eh....

Don't judge a book by it cover..ngeh3..

Not bad tu en hubby yg cakap tau...alaa ok pe utk 1st trial kan??
Kan3..;-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...