Friday, November 29, 2013

Dinner @Mr Kabab & Biryani Putrajaya ☺



Ptg semalam teman en hubby iftar di Mr Kabab & Biryani yg terletak di Presint 15 Putrajaya...ala sebaris dgn Bank Rakyat tu , knpa kami pilih kat situ ?? 1stnya sbb en hubby nak makan nasi mandy & yg menguatkan lagi sebab me dah lama teringin sgt nak makan Roti Nan Cheese.Kebetulan ank bujang me still kat kg, so kami take advantage la coz tak tahu knpa setiap kali kami ckp nak mkn nasi arab dia refuse to go..tu la psl..

Actually tak byk restoran yg jual RNC ni kecuali di kedai2 mamak.Even masa me dok meng'google tu ada jumpa pin RNC ni..nmpak sedap & geng forumer pun akui sedap tapi sygnya it's mamak's restaurant..


Pic : En Google
Nampak sedap kan..
 Tapi harap maklum so far me memang tak boleh nk makan kat kedai mamak..ckp la apa yg korang suka...berlagak ke, ape ke tapi dah ank tekak ni  memang x boleh nk terima so hrp korang yg ckp2 tu faham ok. But if one day there's no place to eat @ maybe I'm not noticed it mamak's restaurant that will bring me to eat it there... -

Ok2...back to n3..Kita tengok dulu some of the menu yg ada kat sana ye..
Menu2 ada kat dalam ni ..jap kita tgok ye..:-)
Minuman
Minuman lagi..
Selain tu ada lagi menu minuman yg lain tapi itu aje yg sempat me snap..


Yang ni family set 4 persons..kalau kami mmg x berbaloi la.. 
Yg ni utk family 8 katanya tapi for me boleh mkn more person dr tu...:-)
Yang ni individu set..
Yang ni la me dok cari2..dok ngidam selama ni..
Roti Nan..yg ada cheese+garlic tu..:-)

Tandori & Kabab
Yang ni set utk kanak2..oo if yg cmni Naqiuddin suka la kot..
Yang kat ats tu budak..mak budak n bapak budak pun suka..;-)
Amboi dling kemain lagi dok pilih ek..
Dah order..waiter bagi tag ni..kiranya sgla menu yg dah order 
'tercatat' dlm mende ni...nak byr nti bgi je kat cashier
Ada free wifi tapi not function..:-(
so terpaksa la on DP sendiri..
{bkn kezekut ye tp nk safe battery lor}

Ok...dah siap..now tuggu makanan sampai

Ini yg kami order...
Nan Cheese tu harus didepan..hehe
Kurma dorang bagi coz tahu kami nak iftar..
4 biji...2 biji dh slmt dimkn :-)
Alhamdulillah..kenyang..walaupun itu aje yg kami order tapi cukup mengenyangkan. Percaya tak nasi ti kami still boleh share even Nan Cheese tu pun kami makan berdua..Ikut kan en hubby order Mendy Rice Grilled Chicken & my one Nan Cheese+Garlic tapi portion tu agk byk.Next time nak try kabab pula.

Then rushing back coz nak takut terlewat solat maghrib..


2 comments:

ZalinZalina said...

Family kak ina suka makan nasi arab...selalu beli kat Masjid Negeri Shah Alam aje :)

Norma NML said...

@ZalinZalina Oo..ye ke..teringin nak mkn yg family set tu tp kami ni family kecik..tapi portion nya byk...hehe. K.Ina pegi tu D' Arab Cafe ke ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...