Friday, November 15, 2013

Kemalangan 10 Buah Kereta di Kajang Silk Highway Pagi Tadi



Salam pagi jumaat..Alhamdulillah awal2 pagi lagi bumi dibasahi hujan rahmat...terasa sejuk tapi takde la sampai 'memalaskan' me utk bangun pegi keje.

Keluar macam biasa , sedikit terkejut dari  kawasan rumah dah nampak kat highway Kajang Silk tu lampu merah byk sgt...hmm kereta tak bergerak.
En hubby.."ni mesti ada eksiden..takpun kereta rosak"...bukan pandai2 ckp tapi kami dah biasa... sejak stay kat sini itu lah  yg berlaku kalau jem teruk.

Tuzki Bunny Emoticon

Tambah lagi dgn manusia yg takde disiplin sesuka hati menyelit ikut kiri, pls la..TOLONG JGN POTONG QUEUE..kalau u all nk cepat..kami pun nk cepat..kami pun ada hala tujunya..takde maknanya kami nak keluar rumah pagi2 camni kalau takde sebab..korang nak htr anak ke..nk pegi keje ke...kami pun sama..hisshhh kan dh berleter...

Tapi for sure bukan me sorang aje yg bising bila trapped dlm traffic jem, korang pun akan rasa stress kan...


Dari jauh...
Makin dekat
Dah ke depan..jalan lebih slow dari kura2..ada pula lori pjg entah parking ke entah rosak parking kat tepi tu...pastu ada lagi kereta yg rosak*yg ni x boleh nk elak la kan...Ya Allah..ujian sebenarnya...sabar wahai hati...then baru la nampak...patut laaa...10 kereta..masing2 hentam belakang.

Innalillahiwainnahilaihirojiun ...punca??Allahu alam bissawab..korang fikir la sendiri..rasanya korang pun dpt agak kan...Macamana keadaan mangsa yg terlibat me tak sure, mudah2an semuanya selamat sbb tadi takde pula nmpk mangsa yg teruk. CUma masing2 berpayung kat tepi highway tu aje. Pic me tak sempat nk snap masa tu. Yang me nampak yg teruknya wira aeroback kt tgh2 highway tu, Myvi & kereta yg last if tak silap me picanto.

Wahai kawan2....driver2..TOLONG la..pandu berhati2..lebih2 lagi bila hujan..jalan dah tentunya licin..penglihatan pun terbatas..belum kira lagi keadaan kereta kita camne..brek tu ok ke tak..tayarnya mcamana...pls jgn follow dekat sgt dan yg penting JANGAN PANDU LAJU-LAJU..haaa..kan me dah bold kat situ..Jgn disebabkan kecuaian kita org lain yg menjadi mangsa.

Ingat tu..
p/s : erghh...pjg lbr dok tulis meluahkan perasaan..mesti ada yg ckp mcm la dia x pernah drive laju2...mmg x pernah pun..me kan tak tahu drive..hehe..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...