Monday, November 4, 2013

Piala Malaysia 2013 ~ Pahang gomo Klate



Pagi isnin yang shiny...tak habis lagi dengan senyum meleret org Pahang..dengan nyanyi2 kecil. Hmm..sapa lagi ...en hubby tercinta lor...sambil tu sempat lagi menjeling si ank bujang. Saja jer kan. Mentang la RN peminat tegar Red Warriors...me as well tapi tak la terlalu fanatik coz I believe the ball is round...so anything can happen ,tak semestinya pemain tu bijak ke tak, tapi kdg2 faktor persekitaran dan psikologi pun boleh mempengaruhi pemain..kan3*ayat nk sedapkan hati

Apapun sebagai ore klate sedikit sbyk memang akan terasa frustrated tapi kita kena percaya setiap yg berlaku dgn izinNya...lagipun sudah adat sesuatu "pertandingan" ada yg menang ada yg kalah. so me redha...:-). Tapi utk kanak2 mcm RN tu tentu la terasa sgt..nak pula klh dgn 'pasukan' abahnya tu..hmm..tak senang baring dia mlm tadi. Lastly dia tido before tamat game , tak sanggup nak tengok. Tak pe syg, next year 'kita' rampas balik ok.

Ucapan me buat 2 org hero kat rumah tu :~

~En hubby~
Tahniah atas kemenangan pasukan Tok Gajah. I know u are proud to be Pahangnese. Ok la..at lease kemarau 21 tahun dah berakhir ;-)...


Tok Gajah akhiri kemarau 21 tahun
Inilah hero kebanggaan Pahang mlm tadi..Matias Conti
~sumber berita harian~

~RN~
♫Rilek brader...brader rilek♫..kae sokmo nyanyi lagu tu. Kito bui dulu ko pasuke abah, tahun depe kita ambik semula. Hero tak ggadoh..Kije keh bijak..dale setahun tu mace2 strategi buleh pikir..hehe..{betul ke spelling me ni..} .Apapun ummi bangga Iqi sokong pasukan 'The Red Warriors'..tapi kena ingat Iqi pun ttp sebahagian dr Pahangnese...

Lagu baru utk Klate

 ♫ Pahang gomo Klate
Tak po kito redho
Tahun ni ko PPehe
Buke rezki kito♫

♫Jange sedih-sedih
Hero tak ngaloh
meme hati pedih
bilo kito kaloh♫

♫Red warrior 
tetap hero kito
Main tetap teror
sapa bilo-bilo♫

ngeh..ngeh..ngeh..
-

Apapun Peace No War

2 comments:

Kesuma Angsana said...

tahniah utk pahang yer !

Norma NML said...

Thx..tapi sedih..klate kalah..:-(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...