Friday, November 15, 2013

WOWWW...UPSR 5A Dapat Mini Cooper ⊙0⊙ ???



Betul atau tidak news ni me tak pasti...tapi pagi tadi me ternampak kat FB, post pasal seorang budak perempuan yang baru dapat 5A result UPSR semalam dpt hadiah Mini Cooper...Mini Cooper tuuuu...bukan murah woo..RM200k lebih tau...belum layak dapat lesen dah dpt hadiah mahal..bertuah ye awak dik...

Apapun semoga adik ni terus maju jaya & berjaya dunia akhirat
Yg penting jgn lupa jasa ibu ayah
Spt tertulis, adik ni dipercayai anak kpd  seorg tauke ayam dan berasal dr negeri Cik Siti Wan Kembang..anak Kelantan..Ooo..satu kapal dgn me la...Alhamdulillah... tahniah ye dik sbb dpt 5A..kesahihan berita tak pasti. Me tak berani nak kata 'fakta' @ pun 'auta'. Kalau auta tanggung la org yg buat cerita tu...kalau fakta pun tak payah la kita nak pertikaikan dan susahkan hati dok fikir kenapa dia dpt hadiah mahal macam tu...dah rezeki dia...Allahu alam bissawab. 

Since dok ckp psl result UPSR, me tertarik dgn news pasal budak lelaki ni, Amir Zuhaidi Razali, seorg ank yg tabah walaupun menjadi OKU sejak berumur 6 tahun akibat dilanggar kereta. Merupakan ank kpd seorang buruh binaan & penoreh getah yg serba kekurangan tapi disebabkan usaha dan kesungguhan beliau mendapat 5A dlm UPSR yg diumumkan semalam...


Pengorbanan seorang bapa...{pic Harian Metro}

Pic : Utusan Malaysia
Sayu bila dgr dia berckp*dlm berita mlm tadi .Alhamdulillah..semoga Allah merahmati & memudahkan perjalanan anak ini dan berjaya dunia akhirat...Yang seronoknya dia belajar di sekolah yg sama dgn sekolah yg me belajar dari darjah 1-6...wahh..tiba2 menggamit memori me selama 6 tahun kat situ...always in fisrt class..Kelas 'P'....tapi tak pandai pun..erghh...  

~ Congrate also to my nephew, Helmi Aiman which scored 4A1C..you did well boy even you can't beat  your elder sis n brothers result before...Don't be sad ok 

p/s : Kalau betul...sila celik mata utk mereka yg selalu kutuk Kelantan adalah negeri yg miskin..hmmm. 

2 comments:

ZalinZalina said...

Norma...kita nak beli untuk diri sendiri pun tak mampu kan..he he.. rezeki budak tu :)

Norma NML said...

tau x pe...kalau mampu pun basikal chopper je la kot..hehe..;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...