Thursday, December 5, 2013

Banjir di Kuantan..Innalillahiwainnailaihiraji'un...



Tak diduga dan TAK disangka tapi kuasa Allah mengatasi segala2nya. Hujan berterusan dari minggu lepas menyebabkan bandar Kuantan banjir teruk. Doa me semoga semua mangsa yang terlibat banyakkan bersabar dgn segala ujian ..redha..insyaAllah mungkin ada ganjaran yg lebih baik menanti dikemudian hari.

Nak tahu latest news dan pics boleh tengok kat sini. Me hanya letak 2 pics ni aje..coz a picture means thousand words..


Tengok pic ni korang tahu camne keadaanya kan..

Malas me nak tepek byk pics bagai sbb rata2 blog gambar lebih kurang sama je. Sekarang ni tugas kita memberi bantuan setakat yg termampu...rasanya semua mampu kot...doa pun dikira bantuan juga kan..;-).

Tapi dalam banyak2 pic tu me tertarik dgn satu pic ni yg di share oleh seorg kawan melalui fb pagi tadi.



Subhanallah..masjid tu tak tenggelam...

Jom kita zoom sikit..

Allahuakbar..Subhanallah...
 Semoga mangsa2 yg terlibat di Pahang, Johor, Terengganu dan yg terkini di Kelantan banyakkan bersabar. Lakukan solat hajat beramai2 minta semoga bencana ini kembali pulih...InsyaAllah.

Bagi yg tak tahu macamana nak memberi sumbangan keperluan dan kewangan kpd mangsa, antaranya boleh la rujuk kat bawah ni :-






p/s : Risau je bila dgr Kelantan banjir..tapi nasib baik skrg abg cuti mgjr so ada la yg teman chek..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...