Thursday, December 26, 2013

☼♨ Mengeratkan silaturrahim @ Port Dickson♨☼



Semalam..pagi2 dah keluar coz we going to have a great time...bukan happy suka2 aje tapi lebih kepada mengeratkan silaturrahim. Alkisahnya en hubby & the gang ada gathering , mcm yg me mentioned kat entri sebelum ni tu. 

So tahun ni dorang decided nak buat bbq at beach..tak overnite mcm biasa sbb masing2 tight schedule dgn family matter, dgn kenduri kendara, dgn keje dan mcm2 lagi. Maklum la bila ramai ni kita kena la tolak ansur & consider dgn kesesuaian masa masing2. So they decided today dan kebetulan pula cuti krismas.

Dah puas mencari finally we found that suitable place...frankly to say..even pantai kat PD ni tak la membiru mcm kat pantai2 di Terengganu @ Langkawi dan tak berapa nak membangkitkan selera me nak mandi manda tapi pengunjung sentiasa ramai..maybe sbb pantai dia yg sesuai utk mandi mandi..i mean landai dan tak dalam..cuma apapun still kena hati2..still ingat pesan arwah ayah...pantai dan laut susah untuk diduga...hmmm..


Ist captured kat PDI LOVE BEACH 
Sampai aje me dah sibuk snap pics, eh belum sampai lagipun..dlm perjalanan lagi dah selfie...lantak la org nak ckp apa..me tak kacau dorang kan. As I always said,  picture is worth a thousand words..& pictures are memories that last forever. So layan aje la pics kat bawah ni..^◕‿◕^


Naqiuddin n Anas tolong psg tent..mcm pandai jer..
Alhamdulillah he is learning fast 
Bagi anak2 breakfast dulu...
En hubby yg dipaksa senyum..hehe
I know u are tired & bit stressed dling
coz hard to get suitable place ;)
Just start
Sebelum dtg bukan main lagi x nak mandi laut
Dah sampai..hmm...lyn je la..
Antara 'mangsa' yg bakal jadi santapan..
Hai ank ummi dah penat mandi terus ckp lapar..


Si kembar empat yang menjadi perhatian setiap org...
If I could..I wish..:-)
Actually beside tu dorang ada lagi aktiviti sampingan mcm simple game & lucky draw time tapi me terlupa nak snap . Maklum la badan dah mula rasa tak selesa dgn panas dan batuk selsema lagi. Tapi me ada snap beberapa pics yang menarik. Nanti me akan letak dalam next entry ok.

Walaupun penat tapi seronok, coz we have great time and fun, boleh mengeratkan lagi silaturrahim especially para wifey dan anak2. Bab ni si ank bujang la paling excited sbb ada dpt jumpa geng . 


Wif one of my closest's hubby fren family
Kami
Ank bujang yg lately suka selfie pics..
kata en hubby..dah umminya pun sama..hehe
Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar...perut pun dah kenyang...cuaca pun dah bertukar mendung. Salam2 dan kemas apa yg patut. En hubby as organizer & bbrapa org kwn dia balik lewat sikit to make sure kami tak tinggal apa yang tak patut...means tempat tu kena dibersihkan dulu dari sampah sarap yg kami buat..:-). Plan for next year..nak kena overnite kat mana2 coz rasa mcm sekejap sgt..tak puas beramah mesra..

Cuma sedikit frustrated tentang bilik air dan tandas kat area tu. Pihak pengurusan dan berkenaan dgn pantai area Port Dickson please more concern... kena lebihkan toilet dan tempat mandi. Sgt lah lama menunggu dan beratur almost 1/2 jam just utk buang air kecil coz toliet & tempat mandi share.Kalau nak terberak ke camner?? Bayaran 50 sen utk buang air & rm1 utk mandi..Agak2 berbaloi tak dgn masa korang menunggu. Belum lagi masalah air kena tadah dari luar. Nak ambil wuduk pun sama juga...disebabkan tempat ambil wuduk dalam bilik air so terpaksa juga bayar 50 sen. 

2 comments:

aizamia3 said...

Meriah.. ;)

psstt: biasalah tu.. amik gambar wajib.. buat kenangan..

Norma NML said...

@aizamia3hehe...tau tak pe..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...