Tuesday, December 10, 2013

Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang..Kelakau...



Masa belum keluar lagi kat cinema, en hubby dah 'booking' .."Ayg mcm best jer cite ni, nti kita pegi tgk ek". Me ok aje. Naqiuddin apa lagi.. Lagipun cite ni ada unsur islamik dan pengajaran, so tak jadi masalah untuk kami bawa Naqiuddin.

Ikutkan 28hb Nov dah start keluar kat cinema tapi kebetulan masa tu kami kena balik kg sbb nak jemput si ank bujang tu kan. Pastu dah plan nak bawa dia sekali ..Elok juga pegi tgk dah penghujung camni, tak le sesak..konon..konon ok..tapi bila sampai sana...kat dlm panggung tetap penuh. Especially family yg bawa ank2. Ye la couple kekasih jrg minat cite camni kan. Nasib baik me dah book awal2 kat internet & use e-payment so tak perlu nak queue bagai.


Haa..camni le..
Ok..tiket tu kalau nak self print pun boleh, so just print. But sampai sana to play safe me pegi counter utk redeem by tracking ID. Sentap kejap bila counter boy ckp tk boleh detect..Haaa..nasib baik me print so tunjuk sbg bukti. Patut la x jumpa..rupanya dah tukar waktu tayangan ..dr 9.50pm ke 10.35pm..hmmm lambat la pulak. Sementara menunggu ada sesuatu yg terjadi yg buat me rasa....hmm..rasa camne ek..happy kot..nak tahu baca next entry ok.


Ini la tiket yg dorang replace..bersama my 'model'
yg getting chubby :-)
Lepas beli sedikit tidbits. 
Wayang bermula..me boleh dengar penonton ketawa..ketawa n ketawa..dari awal hingga habis cerita termasuk la kami.  For me even macam2 pndangan negetif ttg wujudnya cite ni but banyak sebenarnya unsur2 pengajaran. Banyak maksud disebaliknya walaupun hanya satu babak shj tentang Ustaz Azhar Idrus aka UIA yg menjadi tajuk utama cite tu. Yang menariknya dugaan dan mcm2 yg terjadi sepanjang perjalanan dua orang wataknya, Dadu & Muiz ke masjid utk mendengar ceramah UIA tu .

Cer tengok trailer kat bawah ni..awal2 pun korang akan gelak punya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...