Sunday, December 28, 2014

Persediaan Sekolah...



Next year inshaaAllah anak bujang kesayangan me dah nak masuk darjah 6..cepatnya masa berlalu..setahun je lagi dah masuk sekolah menengah. Memandangkan setahun je lagi kat sekolah rendah, preparation untuk pakaian sekolah tahun depan kami tak beli seperti tahun2 sebelumnya.

Pakaian dia yg darjah 5 tu masih elok lagi, kebetulan masa beli tu size pun agak besar so still boleh pakai . Kasut pun kami beli 2 pasang je dulu..kaki dia cepat betul membesar, tengah tahun nanti baru beli lagi...takut nanti beli berpsg-psg karang tengah tahun dah ketat.
Baju last year...
Persedian awal kami pi beli kain untuk baju melayu...nak beli siap memang takde la...nak cari kain yang selesa pun susahnya nak dapat..2 3 tempat kami survey lastly nasib baik ada kat Gulati's. Nasib baik ada offer...tapi kdg macam tak logik pun ada bila kain mcm ni rm23/meter...hmmm...
Alhamdulillah dah dihantar ke tukang jahit
Untuk pakaian yang dah siap biasanya beli kat Uniform Gallery tapi hari tu seluar Canggih dah habis saiz....if tak boleh dikatakan tiap2 tahun since Naqiuddin darjah 1 kami akan ke UG...if x silap me pembelian RM150 keatas automatically jadi ahli..bila dah jadi ahli , u all akan dpt diskaun 10% utk brg yg dibeli. Banyak tu..let say shoppin brg2 sekolah RM500, kat situ dah jimat RM50. So terpaksalah beralih arah ke Parkson..nasib baik ada.

Beside tu ada juga kami beli kat Parkson..ramai yg cdgkan supaya me beli kat kedai2 biasa ...yg tiada jenama dan murah..pada me bukan sebab jenama yg me pilih..kdg2 yg ada jenama kualiti kainnya lebih baik..Contoh...me pernah beli seluar kat kedai biasa..memang murah ..kat lutut tu sekali jatuh dah berlubang..tahu la anak lelaki mcm mana lasaknya...Tapi bila me beli yang brand Canggih..walaupun dia jatuh..bahagian lutut tu nampak bekasnya tapi tak koyak..kot jatuh berkali-kali tu jgn la harapkan tak koyak pulak..itu bukan kain namanya..
Abahnya yg setia melayan kerenah si ank bujang..
* sila ignore umminya kat blkg tu ;-)

Baju Melayu + Sampin = rm69.00 (termasuk upah)
Seluar RM 2 x 36.90 = rm73.80
Kasut 1 x rm32.90
Kasut 1 x rm39.90
Stokin rm12.00
Baju 1 x rm25.90
Tracksuit x 2 = rm32.80
Singlet 6.90+11.90 = rm18.80
T-Shirt putih  = rm7.90
Songkok 2 x 15.00 = rm30.00
U****wear = rm21.90


Kasut 2 psg je dulu..kaki tgh cpt membesar ...
Seluar pun sama..


Yang tu bab pakaian dan stationeries..bab yuran*standby duit..tinggal nk pi byr on 1st day school je dan buku2 pun dah selesai...alhamdulillah semoga dipermudahkan urusan anak2 kita belajar nanti...




Saturday, December 27, 2014

Naan Cheese RSMY..Sedap..^◕‿◕^


Kelmarin ..cuti hari Krismas tu....ubah angin ke KL naik LRT..seriously terasa jakun..tak silap ini kali kedua kami naik public transport selepas tahun lepas @ dua tahun lepas kot...

Keluar seawal 10.30 pagi..niat utama bukan nak pi shopping ok tapi nak pegi makan naan cheese yg diuar-uarkan terbaik..bila ramai yang cakap sedap..haruslah me cuba..tapi salah info ingatkan buka RSMY pukul 6pm so teruskan dgn sesi menghabiskan duit kat Sogo..
Yg ni 7th floor utk member card..
mmg x la nk masuk..sgt..sgt crowded
For me n en hubby..cendol kat sini mmg
antara yg terbaik :-)

Inilah tempatnya..
Inilah kami order..
Panas tp x sbr nk mkn..terpaksa la abah yg suap
Tempting & melting :-)
Alhamdulillah dah kenyang...penatnya dari pagi sampai ke petang...nasib baik sampai kat TBS ngam waktu maghrib..dah solat baru balik ...Walaupun penat puas hati...cheese idaman dah selamat jadi santapan...
Utk info..ini restoran Melayu bukan Mamak ye..
owner dia dr Tganu..Dato Yusof :-)
Goal of every owner of restaurant is customer satisfaction...tengok tu...suka cara mereka layan dan ambil berat tentang kepuasan pelanggan walaupun dah maju dan ramai customer :)



p/s : yeayy..keje dah settle...entri dlm draft...finally dpt publish...

Happy Dan Sedih...



Hari sabtu yang paling sibuk...tersangat sibuk dek company nak upgrade system...huaaaa...rasanya macam tak cukup masa..byk nak kena siapkan in advance...entri dalam draft semalam pun tak sempat nak siapkan...

Apapun me nak ucapkan selamat bercuti buat semua yang akan bercuti panjang sampai awal tahun depan...untuk yang kena kerja tu ..kerjalah dgn hati yg tenang dan ikhlas...inshaaAllah keberkatan rezeki ada di situ.

Start esok sampai 5hb Januari, company off...seronok nak cuti..tapi seriously hati gundah gulana memikirkan keluarga di kampung...walaupun rumah chek me tak terlibat tapi setakat pagi tadi bekalan letrik dan air memang dah takde...sedih juga memikirkan mereka yg terlibat..besar sungguh ujian ini bagi mereka...kehilangan tempat tinggal..sumber rezeki...ada yang kehilangan  ahli keluarga sbb lemas...hanya doa dari jauh yang mampu me buat..semoga Allah melindungi mereka...memberi kekuatan fizikal dan ketabahan hati kepada mereka menghadapi ujian ini...sesungguhnya apa yg datang dari Dia ada hikmahnya...Jangan berhenti meminta dan merayu kerana Dia Maha Penyayang..InshaaAllah...
view 2 hari lepas dari udara
Sumber : Google
Kawan2...selitkan doa dalam setiap solat kalian...walaupun sebaris ayat ...semoga banjir cepat surut...semoga keadaan kembali pulih...
sumber : google
p/s : Nak pegi bercuti pun rasa tak sdp hati..tapi semua dah booking..ank pun dah excited...pegi je la...

Wednesday, December 24, 2014

Giveaway untuk Bloggers



Giveaway untuk Bloggers
Sila klik banner @ SINI utk join ok :-)

Masih ada masa lagi untuk untuk join...jom3...banyak hadiah menarik tau..

Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang

Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop local Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI

Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang

Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x 2 Orang

Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang

Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang

Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang

Apa yang perlu u all buat, sila klik banner untuk tahu lebih lanjut, ikut syarat yg simple, buat entry & backlink ke url ini :-)

Tuesday, December 23, 2014

Simple Giveaway by MISSEZZATIE



Sila klik bannner utk join

Jom ramai2 kita meriahkan blog BudakComotComel ni..sila klik banner kat atas tu...ikut syarat2 yg sangat simple...:-)..buat entry dan letakkan link kat komen seperti yang dinyatakan..

Tuisyen



Pejam celik pejam celik tak sampai 2 minggu pun lagi cuti sekolah dah nak habis...macam sekejap je...Barang sekolah anak pun tak complete lagi...ikutkan awal bulan 12 dah start beli tapi macam biasalah...kalau bab uniform tu bila ada saiz , warna pula takde...pegi kedai lain, ada yg warna sepatutnya tapi takde size..sabau je la..maybe sebab kemeja pink jarang digunakan di sekolah2 kot..tu la sebabnya stok tak banyak..

Alhamdulillah...malam tadi selesai satu lagi perkara yang sepatutnya...next year satu2nya anak me dah masuk darjah 6, kena bagi input banyak sikit..faham2 je la..boy kalau dibiarkan belajar dgn main tu sama banyak..

Dipilih-pilih akhirnya kami memilih Smart Math Tution Centre kat Seksyen 7 BBB..Harga berpatutan...utk 4 subjek hanya perlu bayar rm140 dan pendaftaran RM110...Semoga dipermudahkan dia utk belajar dan menerima apa yg diajar kat situ nanti..InshaaAllah..
Gini la kekdahnya semua  sumbat dlm handbeg ummi..;-)
Bayaran & jadual waktu
Selesai sudah...cuma tunggu kelas start pada 12 Januari 2015..semoga anak me diterangkan hati dan dipermudahkan dalam menimba ilmu ...Aamiin..

Serba sedikit tentang SMTC ini...setiap kelas hanya ada 18 orang murid...tak ramai lagi bagus..lagi banyak tumpuan cikgu pada murid...setiap bulan akan diadakan ujian untuk membiasakan murid dgn soalan2 peperiksaan. 

Friday, December 19, 2014

Simple GA: Vietnam Shawl.



Teh Tarik Place IOI City Mall



Kelmarin half day..pegi sekolah si anak bujang..beli buku..padahal boleh je en hubby pegi sorang tapi saje nak cuti..lepas tu mcam biasa boleh la kami dating..haha..dating la sgt..dating bawa anak ...

Kira kali kedua for me pi sana..yg 1st tu kalau tak silap me 2 hari selepas pembukaan rasmi ioi City Mall kot, pi dgn member2 ofis waktu lunch....entahlah nak kata tak menarik...macam banyak sgt kedai2 especially restoran..tak silap lebih dari 80...

Memandangkan kami pegi memang waktu lunch tu yg beria cari food court...ringankan mulut bertanya..rupanya belum dibuka...so bila makan kat restoran tu faham2 aje la...berbaloi ke tak u all nilai la sendiri..maybe sbb sewa mahal kot ataupun sbb perniagaan francais so makanan yang they all jual pun ikut harga francais.

Dok pusing2, kebanyakan tempat penuh ...pelik..hari kerja pun berduyun je org...haha terlupa la pula, masa tu kan lunch time..Lastly kami masuk je kat Teh Tarik Place...makanan ..not bad..harga ?? As I said u all tengok pic kat bawah ni & nilai sendiri...
Sementara menunggu..mcm biasa si ank bujang dgn hp dia
Yg ni me punya...Ayam Kari dan Kcg Pjg Goreng Cili + Sirap rm9.80
En hubby ambik set yg ni Rendang Ayam dan Terung Goreng Cili + Sirap RM9.80
 Yang kami makan tu memang set lunch..

Naqiuddin mmg pencinta Nasi Lemak+Ayam Goreng RM10.90

Ini dia sirap yg me ckp include dlm set lunch tadi..
Apapun alhamdulillah perut kenyang...lepas solat zohor...bab surau mmg puas hati ..sgt luas..telekung pun banyak..cuma cermin belum ada ye..perempuan harus la ada cermin nak pakai tudung make up bagai*utk yg bermake up la..mcm me sng je..ltk bedak sikit & lipstick ala kadr je..hehe..maybe sebab baru kot..

Dah pusing2, lapar lagi si ank bujang..berhenti McD pekena dulu aiskrim...BR pun ada tapi nak kena pusing belah lain pulak...kira ok la dia minta kat McD..jauh beza harganya tau..rasanya kalau dari pagi sampai petang kat situ duit 100 utk makan memang tak cukup...dah lalu depan famas amos nak pula beli yang tu..tapi tak sempat... long queue...kami nak kejar masa coz dia ada latihan silat pula by 5pm..next time lah ye...skrg dia aim skating...abahnya pula dok cari tempat ala2 theme park tu..District 21..ehh..bukan utk dia tapi utk anak le..maknanya kena pegi lagi lenkali...

Yang ni tempat 'wajib' dia singgah setiap kali pegi mana2 shopping complex..he like to explore display hp there..entah kenapa ..minat sungguh anak bujang me dgn gajet..percaya tak..dia lagi tahu dr me pasal android system..c3 me pun dia yg terlebih dahulu explore.. 
Cer teka hp apa kat tgn dia tu..;-)
Yang ni untuk penggemar Makanan Jepun dan Korea..






Dok pusing2 tu masuk satu kedai kek..ramainya orang...en hubby nampak mata sepet & takde tanda halal terus je dia tarik tangan...tapi sempat je me snap pic..'tergoda' dgn kecantikan kek2 tu..

Thursday, December 18, 2014

SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist



SEGMEN: Kapas Putih January 15 Bloglist
Sila klik banner utk join :-)

Syarat ??? Senang sangat..


Follow blog kapas-putih.blogspot.com - me dah lama follow so just wat entri je :-)
Buat entri dan letak banner kat atas dan backlink segmen
Tinggalkan URL segmen u all kat kotak komen tu.
Waktu & tarikh tutup pada pada 11.59 pm 31 December 2014...

Tuesday, December 16, 2014

Giveaway Mega Review By Eda



Giveaway..giveaway...kring2..u all jom..jom..jom..kita meriahkan blog EurekaSeven lagi sekali...1st time dulu main teka2...dapat la juga saguhati..hehe..Yang pasti kali ini hadiah lagi menarik..nak tahu better u all klik banner kat bawah ini..segala syarat dan peraturan ada kat dalam banner ajaib kat bawah..:-)

Sila Klik Banner Untuk Join :-)
Untuk memenuhi salah satu syarat peraduan, me memilih untuk review Kek Gulung yang dijual oleh Eda.

Secara jujur dan ikhlas me tak pernah cuba yang Eda jual tetapi pernah makan kek yang kawan bawa..sebijik rupa macam ni..rasanya memang sedap dan sangat lembut...ada bermacam -macam jenis..Untuk penggemar kek gulung atau swiss roll, u all kena cuba..

Lagipun sekarang kan musim cuti sekolah, kot tak tahu nak hidangkan apa untuk anak2 minum petang, so boleh order kek gulung macam kat bawah ni.For sure anak2 suka 
Macam2 ada ..wink2..I like..
Yg ni saiz mini 4.5"..harga rm20
Yang dua kat bawah ini pun kategori mini tapi special sikit, dah nama pun vip kan..haruslah special..hehe..harga ?? RM25
FR..mini vip

Satu lagi kek gulung mini vip

Nampak x kat dalam kek tu..pehhh..coklat yg melting..
Untuk saiz yang lebih besar..9 inci ok..harganya kira berpatutan, baru rm35 untuk yang biasa dan untuk yang vip rm38.
Yang ni saiz 9" yang biasa
Yg ini la vip saiz 9"..besau tuuu..
Pening nak order mana satu ?? Tak payah pening..tengok list kat bawah ni, cuba satu persatu...sedap ??? Me tak omong kosong ok..ada buktinya..tengok kat bawah nanti ye..
Antara perisa yg untuk dipilih..kot nak cuba semua,
order je setiap jenis tu yg kecil dulu
Testimoni dan bukti..^◕‿◕^
Kan dah cakap...sedapppp... -
Nak order ???
Whatsapp atau mesej je Eda ...
012 2251962

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...