Tuesday, January 28, 2014

Aku Terima Ujian Ini...Semoga Chek redha..



4 hari berada di kampung...balik Kelantan sebab bonda kesayangan tiba2 sakit. Memang la tak nampak kronik seperti yg dulu tapi bila dia tak selera makan..dgn ertikata lain tak boleh makan...hati me jadi resah..kami adik beradik tak senang duduk dibuatnya...risau..

Ikut plan nak balik dgn bas aje sebab fikirkan Naqiuddin sekolah, tapi dia ckp nak balik juga....katanya nak tengok chek & en hubby as well ...Alhamdulillah en hubby cuba nasib... try apply cuti dan approved. Maklum la dh dkt CNY so byk keje nak kena settle.Me memang la suka sangat if dapat balik sama2..ye la..sejak dah berkeluarga rasa mcm tak lengkap kalau kemana2 sorang tapi if terpaksa kena la redha..lagipun kat sana nanti pun sorang je kan :-)

Jumaat tu kami bertolak seawal 3.30am dan alhamdulillah pukul 10am kami dah sampai kg. Lega hati dapat tengok chek depan mata. Sejak chek sakit hanya bertanya kbr melalui abg aje..itu pun nasib baik abg dah bertukar mnengajar kat sekolah yg lebih dekat dgn kg. Hati jadi sayu..me peluk cium dia..."Ya Allah..padaMu aku memohon..sembuhkanlah ibuku"..:'(.





b4 & after water drip di Pusat Rawatan Al Farahain di Kok Lanas
Alhamdulillah sepanjang 4 hari me cuba lakukan yang terbaik..suapkan makan minum..mandikan...selalu berada disamping dia...urut dia perlahan2 sbb if terkuat kulit dia sakit. Malamnya me tido dgn chek. Tido2 ayam sbb chek tak dpt tido nyenyak..bdnnya sakit2. 

Ya Allah...semoga ujian ini dapat menghapuskan dosa2 kecil chek. Ampunkan juga dosa2 me sekirannya spjg me menjaga chek me, layanan  me pada suami & anak sedikit terabai. Tapi alhamdulillah suami & anak sgt memahami..mlh apa yg boleh dia akan tolong. Thx a lot to en hubby. 

Apalah sgt pengorbanan me 4 hari aje kat kg berbanding dgn kakak2 & abg me especially coz balik dari mengajar tepaksa mandikan chek..basuh pakaian dan kemaskan rumah sikit2. Pagi pula upah makcik kat kg tu tolong tengok2kan chek sementara abg balik. Sampai hari ni, chek masih tak dapat menerima makanan...hanya doa dari jauh yg mampu me buat. Semoga chek cepat sembuh. Aaminn..


p/s : kali terakhir chek sakit teruk till admitted masa arwah ayah masih ada....tiba2 rindu arwah ayah..:'(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...