Saturday, January 4, 2014

Explore The Science @ Pusat Sains Negara



N3 tertangguh...one of activity  untuk si anak bujang di pengakhiran cuti  sekolah 2013 yg lepas...Since dia minat sgt dengan sains, kami decided bawa dia ke Pusat Sains Negara, Bukit Damansara. Sekurang2nya dia seronok dan dapat belajar something yang berfaedah.

Ikutkan nak bawa ke Kidzania tapi kawan me dok ckp if pegi cuti sekolah sgt la rugi ...terpaksa berebut2 nak 'bekerja' coz ramai sgt. Silap haribulan hanya dua tiga 'pekerjaan' aje dapat buat . Takpe kita tukar plan pegi next time...nasib baik Naqiuddin ok kan aje. 

Sampai sana orang tak la ramai sgt, tiket pun lebih murah berbanding Petrosains...dewasa rm6 & kanak2 pul rm3 aje...haa..murah kan..:-)

Ok..jom tengok apa yg si anak bujang exploring there..bukan si anak aje yg explore..en hubb pun join sama..even me as well..:-)


Welcome :-)
Akuarium ni betul2 kat depan entrance
Spinning ball
He learned many things
Ke mana makanan yg di makan pergi ??Oooo...
Tentang planet dan baby's progress 

Play & learn...seems en hubby's also happy to join him..;-)
Body's balancing to control that wheel
Some of the thing need his abah's guide
Macam2 jenis music tapi dia tak berminat sgt



Salah satu fav. Naqiuddin..
eh..ada awek la kat sana..hehe
Gelak sakan dia gara2 cermin mengajuk tu...
Tengok tu...he never stop laughing
Yang bestnya ada kemudahan surau dlm tu..

Yang bwh tu if tak silap utk knk2 4 thun kebwh 
Robot yg comel..;-)
Dah puas berjalan...masing2 perut dah lapar..don't worry kat situ ada cafe...
View dari cafe cantik coz dari atas bukit...so boleh nampak kehijauan alam. Dah makan pekena pula aiskrim..hmm..mana la tak bertambah bam2 anak ummi..mcm nak lwn ummi jer...;-)




Walaupun badan dah penat...balik sempat lagi singgah shopping mall jap...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...