Monday, January 13, 2014

♨My 1st Apam Polkadot ^◕‿◕^



Kali ni me nak kongsi perasaan ...tapi jgn salah faham pulak. Ini bukan la melibatkan hati ke ape cuma perasaan happy sebab semalam dpt merealisasikan keinginan hati nak buat apam polkadot. Kalau ikut resepi tak la susah sangat pun tapi nak membuat dot2 tu la yang bercinta...dah macam siput rasanya..

Tapi takpe at least me dah try..if rajin next time boleh buat lagi cuma nak kena improve..apam tu macam kurang gebu..nape ek ?..nampaknya kena cari 'guru' yg mahir pasal ni .


Mcm comot jerr..
Eh mcm comel jer..
haha perasan buat sendiri pastu puji..
Yeay..berjaya
Alhamdulillah
Filling chocolate
tapi frust mcm x gebu jer..:(
Yg ni terjadi bila dah penat so
buat la corak sesuka hati 
Alhamdulillah apam yg tak berapa nak gebu tu tetap habis dimakan...pastu sianak bujang siap bawa bekal pegi padang bola jamu kengkawan dia. Sharing is caring..hehe

Nak resepi boleh refer kat link bawah ni...
1.http://gallerymamamimi.blogspot.com/2012/06/rahsia-apam-polkadot-gebusss.html
2.http://anyambakul.blogspot.com/2011/11/resepi-apam-polkadot-gebu.html
3.http://mas-dapurmas.blogspot.com/2012/10/apam-polkadot-gebu-dan-lembut.html

Yang ni pula lagi best utk yg baru nak buat...step by step :-)

1.http://aneefakitchen.blogspot.com/2011/10/apam-polkadot-step-by-step.html
2.http://opiskecikku.blogspot.com/2011/02/step-by-step-apam-polkadot.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...