Saturday, January 4, 2014

♨Nasi Lemak Pandan♨



Semalam dok fikir nak masak apa utk 2 hero kat rumah ni...ye la hari ni kan me keje...tanya Naqiuddin ...jawapnya " ummi masak nasi lemak la"..hmm ok la..since last week lagi dia ckp suruh me masak nasi lemak but hari tu me masakkan Nasi Kerabu Biru.

So memenuhi permintaan si ank bujang me buat la nasi lemak yg sememangnya feberet dia tapi this time me masak Nasi Lemak Pandan.
Cara ??? Sama aje mcm nasi lemak biasa bezanya kena tambah ekstrak daun pandan {air dari daun pandan diblender}.


Inilah hasilnya :-)

2 comments:

IntaNBerliaN said...

ooo sama macam nasi minyak pandan la jugak kan... cuma tambah air perahan pandan je... :-)

Norma NML said...

@IntaNBerliaNha a..sng kan..bau ..pehh.memang wangi sgt..nk pula klau kukus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...