Wednesday, January 8, 2014

♨Penangan Roti Jala Pandan Dan Sos Coklat ◕ ‿-



I love to cook...bukan nak puji diri sendiri ok..tapi sejak bujang lagi me memang suka memasak...korang mesti tak percaya, masuk aje form one me dah boleh masakkan utk family kat kg...maklumla...yg atas tiga org tu semuanya abg, kakak sulung masa tu still kat U..chek pula berniaga . Since me sekolah petang so tugas memasak me yg buat. Alhamdulillah walaupun tak sesedap masterchef tapi mampu buat adik beradik & parent me kenyang. 

Ok..back to entry...otak me ni setiap kali weekend @ cuti mula dok fikir nak masak apa utk 2 hero kesayangan kat rumah tu. Sebolehnya cuba memenuhi permintaan mereka, ye la..if weekday me hanya sempat masak yg simple aje janji ada lauk dan sayur. So weekend lepas mememuhi permintaan si ank bujang me masak Roti Jala , tapi dia nak yang ada Sos Coklat mcm yg me pernah buat dulu. So me kena la buat 2 version satu yg flavor ori dgn kari ayam for en hubby & satu lagi utk dia pandan flavor dgn Sos Coklat.

Hasilnya..senang sgt guna acuan yg baru ni compare acuan lama..


Pic : Google..tp mcm ni la yg me guna
Hasilnya...

Tapi kali ni sos tu lebih cair coz me kurangkan tepung jagung tapi rasa coklat dan warna lagi cantik sebab me tambah coklat emulco...:-)

Tengok tu...
I love to see him eating tht Roti Jala
Alhamdulillah keatas rezeki yang Allah kurniakan kpd kami. Happy sgt bila dpt menyediakan masakan hasil air tgn utk anak & en hubby.

2 comments:

nurbijen said...

Saya lepas kawin baru belajar masak... nasib baik dapat husband yg membantu... hihihi
Sampai skrang saya fail lagi buat roti jala... beria import acuan dari M'sia... tapi hasilnya mengecewakan... sob sob :(

Norma NML said...

@nurbijenbiasa tu..akak dlu pun mcm tu..tp omputih kata practice makes perfect kan..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...