Wednesday, January 15, 2014

Tak Perlu Hipokrit..Tak Perlu Malu.....



Kadang2 susah kita nak faham manusia...tujuan kita just nak share something yang kita rasa tak salah tapi ada pula yg salah faham...ada pula yg kata nak menunjuk2. Kdg2 bila kita cuba berubah kearah yg lebih baik dan cuba bercakap yg baik2 dan selitkan sedikit tentang agama, ada pula yg cakap.."macam la alim sangat".Hmmm...

Yesss...me akui me bukan alim malah tak bijak pun pasal agama tapi insyaAllah perasaan ingin berubah menjadi seorang muslimah yang lebih baik tak pernah hilang. Sentiasa cuba untuk mencapai tujuan tersebut walaupun kdg2 diri sendiri tanpa sedar 'menggagalkan' niat murni tu. Tapi takpe...JGN PUTUS ASA ok..bak kata en hubby yang penting ada niat dan ikhlas..lakukan secara perlahan2...dan yang penting Allah Maha Mengetahui. 

Ok..rasanya belum terlambat nak ucapkan Salam Maulidur Rasul buat kawan2 yg sudi follow me. Alhamdulillah semalam me dan 2 org hero kesayangan berpeluang untuk bersama jemaah lain di Masjid Al Hasanah join Majlis Qiamulail sempena sambutan hari keputeraan Nabi Junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w .

Banyak pengisian menarik..dan tak malu me katakan it 1st time in my life I'm doing Sholat Tasbih...Alhamdulillah syukur padaNya..dgn sedikit bimbingan dari en hubby pd malam sebelum tu..tak susah rupannya ..:-). Tapi kesian ank bujang me coz en hubby terlupa nak guide dia mlm tu coz suruh tido awal. Ye la..risau nanti dia susah nak bangun seawal 3am sbb majlis start 4am. 


Sleepy face..

Majlis dimulai dengan solat sunat thaubat, kemudian solat tasbih, solat tahajjud dikuti dengan solat hajat serta doa & zikir ...tak lupa juga selawat keats Nabi s.a.w...time tu hati me tiba2 rasa sayu sgt...  Kemudian solat witir masing2 buat sendiri sementara menunggu solat subuh. Selesai solat subuh dan kuliah kami balik. Ikutkan around 11.30am ada majlis khatam Quran tapi Naqiuddin mcm dah sleepy so kami tak join.


Blur je pic ni..snap after habis majlis

Habis majlis, ingatkan nak pegi breakfast dulu tapi dah rezeki para jemaah dijamukan dengan nasi lemak wth ayam goreng. Alhamdulillah.


p/s : semoga Allah sentiasa bukakan pintu hati hambaNya ini utk menjadi muslimah yg lebih baik dan lebih mendekatkan diri kpdNya...Aaminn...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...