Friday, February 21, 2014

Facebook $ WhatsApp..



Semalam kecoh kat whatsapp group pasal Facebook dah beli whatsapp, dek kerana me mmg guna mende ni sejak mula2 pakai android harus la nak tahu kesahihannya. So google, terbaca kat yahoo news.

"Facebook buying messaging app whatsApp for $16B"

Deal...$19B..;-)

Macam beli kat shopping complex je ;-)
Wow !!! (●̮̮̃•̃)..(●̮̮̃•̃)

 Billion ok bukannya million..koya kaya betul Mark Zuckerberg ni . Dah kaya bertambah kaya ..huhh... Cer kita convert dgn duit kita ok...

Huhh..byk betul 0 blkg  tu..
biasa tgok 6 je 0...dah tu 9 0nye
Hehe...mak ai...+-..rm 62,833,000,000.00 billion . So kita just wait & see apa akan jadi. Adakah masih application ni still foc ataupun ada caj yg user kena bayar. Kalau kena bayar, drp membazir why not tUkar aje la kpd others...mcm kat bawah ni...

LINE Yang ni boleh free call & mesej
Kakao Talk..Yg ni pun boleh free call & mesej
ChatOn...free mesej sahaja
WeChat..yg ni bukan aje free mesej
tapi free video call pun boleh
Kan banyak pilihan tu...semua tu pun me pernah try...yg bestnya anicons tu comel2 & macam ada..to express our feeling gitu. Tapi dah lama2 pakai android mcm dah mls nak aktif semua tu...mcm lmbt aje..that's why now me prefer guna whatsApp . 

If cakap pasal kualiti tu biasa la kalau benda dah free, kdg2 ok..kdg2 tak ok..so pandai2 la pilih mana yg terbaik... -



10 comments:

Puteri Wanita said...

wahh... kayo pakcik kayo..

rasanya dia tak akan kenakan fees kot.. sbb fb pun free ape, dia buat duit dari iklan ni, sape nak beriklan je la yg kena bayar..my assumption la :p

Norma NML said...
This comment has been removed by the author.
Norma NML said...

Tu la...bsanya itu cara dorang nak dptkan byk income..advertisement..:-)

juls julie said...

Assalam..salam ziarah..

saya pengguna tegar whatsapp kalau berbanding wechat..

pagi2 dah bukak whatsapp..we chat xde pun x kisah sangat..hehehe

btw, thanks singgah blog saya tadi.. :)

Norma NML said...

Wslm & welcome...sama la kita...whatsapp tu sng..boleh nmpk if kengkawan on9 ;-)

atien zuraidah said...

Smua saya guna..hihi..tp suke guna kakao

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Norma NML said...

Atien ~ kakao tu byk anicon yg kelakau ;-)
MT~ Thanks..nti akk singgah ye

nor azman said...

Wechat cepat abis bateri..hehe

Norma NML said...

@nor azmanAkak x suka guna wechat..x tahu nape :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...