Thursday, February 20, 2014

♨Homemade Roti Titab♨



~ Entri Tertangguh ~
Gara2 Sarapan kat TV3*suka tujuk tempat makan best2 tau..menci..hehe..sanggup me usaha meng'google' cari restoran terdekat yg menyediakan Roti Titab ni. Tapi sayangnya tak jumpa. Nak tunggu balik Kelantan lambat sgt...lagipun me particular sikit bab restoran ni. Sorry to say masa me tgok rancangan tu yg buatnya cau ya nun alif so faham2 aje la..sbb me nampak if tak nampak tu Allahualam...

 Mulanya me tak tahu nama roti tu dan terlupa apa nama Kopitiam yg Sarapan TV3 siarkan..tapi me sanggup msj kat wall Sarapan TV3 coz keinginan yg kuat nak tahu ...hehe



Kata org tua..Kalau hendak seribu daya...;-)
Kopitiam Kita
{Mcm2 menu yg ada kat situ}

Apa yg me baca kat tenet roti ni glamer kat Singapore & Ipoh. Tapi kat Ipoh dorang panggil Roti Telur Goyang. Rupa pun ada sikit beza kot
Senang sangat rupanya nak buat Roti Titab ni ok..:-)

Sekeping roti sandwich
{better guna roti benggali sbb lembut}
Kaya
Sebiji Telur
Butter @ Marjerin

Cara :-
Sapu roti dgn butter & bakar sekejap..angkat
Pecahkan telur 1/2 masak ditgh roti td. Then letakkan kaya disetiap penjuru roti..

Taraa...dah siap ..


1st trial...cukup la satu sorang
Zoom sikit..:-)


Haa..begini la rupanya Roti Titab me yg tak berapa nak comel..hehe
Walaupun x menarik tp 2 org hero kat rumah bagi thumbs up..Alhamdulillah 


p/s : Tapi me still x leh nk terima taste of kaya..dh cuba tapi ank tekak x brp suka...hmm..suka & cinta x boleh dipaksa..ehh..ada kena mengena ke ?..O-O..


11 comments:

Hanis Azla said...

As-salam norma..

wah.. nampak bestlah roti tu.. teringin juga nak buat untuk anak-anak.. tq for sharing ya.. nanti boleh cuba..

btw salam kenal ya.. thanks sudi menjenggah ke blog saya.. :)

Norma NML said...

@Hanis AzlaWslm...hehe...welcome...try la..budak2 mesti suka..:-)

IDAZS said...

waaaa.. nampak sedap ..cara buat pun mudah.. buleh try ni :)

Norma NML said...

@IDAZSYup..sng sgt Ida..:-)

Alia Laila said...

Assalamualaikum :)

Ohh roti titab nama dia. First time saya dengar pasal roti titab ni. thanks for the info ye :)

Alamak macam pelik pulak sebab makan dengan kaya, kalau buat nak kena ganti dengan sos kot. Hehe

Norma NML said...

@Alia Lailahaha..akak pun..;-)

ganu kita aman said...

kaya tue kene gune kaya pandan, yg warna hijau..br best

Anonymous said...

Kalau rasa ank tekak xleh terima kaya..cuba letakkn kicap + lada sulah ats telur tu..mst ok sikit rasanya..hmmm. slmt mcuba.

Ameera Shakila Sapian said...

Roti benggali salu jual kat mana ea? Hee

Norma NML said...

@Ameera Shakila Sapianx sure..tp mcm pernah nampak kat Giant..:-)

Norma NML said...

@ganu kita amanye la..kurang sikit rasa telur kot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...