Monday, March 10, 2014

Kemahiran Amal Islami (KAMIL) 2014


Last saturday, me menapak di SRAI dr pukul 7.30am lagi...this time SRAI BBB menjadi tuan rumah utk program Amal Islami Peringkat Sekolah2  KAFAI zon Kajang. Kebetulan Naqiuddin one of the participant.

En hubby tak dpt cuti penuh so tgari sempat la dia join kejap. Group Naqiuddin kena turn ke 10..seronok ..mcm2 gelagat dorang ni. Baru tahu rupa2nya setiap acara dilakukan serentak dibilik dan dewan berbeza so dah tentunya me bertapak kat bilk utk acara solat jenazah aje la. Lepas tu baru berpeluang menjengok acara2 lain. Jom layan je pic yg sempat me snap..:-)


Para peserta berkumpul di tapak perhimpunan sekolah
Yang ni dia selfie dgn kengkawan...hmm..he look chubby 
Before start..I know he nervous...;-)
Their turn..Bismillahirrahmanirrahim..
Semuanya berjalan lancar


Alhamdulillah..

Melangkah yakin..well done ank2..:-)
Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar. Tapi rezeki tak menyebelahi mereka, ada yang lebih baik persembahannya. I know he a bit frustrated ...once Ustaz Hj Shafie Ngah announce that KAFAI Insaniah menjuari kategori tu, he quikly run out dari dewan. It ok syg..you do your best already..ummi & abah really proud of you coz dare to take this challenge. Cuba lagi next year ok. 

Lepas tu barulah me meninjau gerai2 yg ada, perut pun dah lapar so sementara en hubby sampai makan la dulu apa yang patut. Naqiuddin me just let dia dgn kawan2, biar dia release rasa frust tu. 

Baru tahu rupa2nya setiap acara dilakukan serentak dibilik dan dewan berbeza so dah tentunya me bertapak kat bilk utk acara solat jenazah aje la. Lepas tu baru berpeluang menjengok ke dewan lain.

4 comments:

rostina76 said...

salam….kunjung balas dari ros

Norma NML said...

@rostina76Nice to know U :-)

Aty_Fared said...

alahai..tak menang..tak ape..sebab tau derang dah buat yang terbaik.. :)

Norma NML said...

@Aty_FaredBetul tu Aty..tapi bdk2 nak menang je..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...