Monday, March 24, 2014

✿Tabebuia roseo-alba aka Bunga Sakura Malaysia✿



Subhanallah..since last week bunga ala2 bunga sakura ni mekar..seriously cantik sgt..itu yg sempat me snap dari dlm kereta..ada satu pokok me nampak tu, dah la pokoknya rendah daun plk takde..yg nampak bunga aje...cantik sgt..pink color..

Tak dapat tengok bunga sakura tengok bunga Tabebuia roseo-alba*berbelit ldh nk nyebutnye weyy  pun jadi la...syukur nikmat Allah masih beri peluang untuk menikmati keindahan ciptaanNya.




Pemandangan tu me snap on the way balik kerja Jumaat lepas. Pagi tadi nampak dah banyak bunga2 yg berguguran. Apa yg me nampak rata2 pun bunga pokok ni 2 color je, pink & merah. Jom kita layan pics bunga ni hasil me meng'google'..hehe


Di Sepanyol...cantik je..maybe cuaca yg sesuai kot..
Yang ni warna putih...
Yellow one...:-) tapi yg ni me tak de nampak lagi kat sini
Allahuakbar..memang cantik..cantik..that's all I can said...Subhanallah..

p/s : nak ke Jopun tak mampu..tengok je la Sakura Malaysia ttp jga cantik..

2 comments:

juls julie said...

Assalam..

tak sangka kat Msia ade jugak yer... cantikk sangat :)

Norma NML said...

@juls juliewslm...tu la..cantik kan..subhanallah..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...