Wednesday, March 5, 2014

Terapi Minda...



Lumrah...kadang2 bila kita berbuat baik ada yang tak suka, bila kita nak berubah menjadi lebih baik ada yang cakap belakang. Bila buat jahat 'sementelah' le..nauzubillah. 

Apapun cuba mengkaji diri sendiri dahulu sebelum membuat 'pembedahan' ke atas org lain. Kalau rasa kita ada 'kelayakan' teruskan...kalau takde apa kata2 sama2 berubah kearah yg positif bukannya dgn angkuh dan riak menjatuhkan org lain .


Hahaha..comel tak Kak Ton..
eh2..Abg Tony..
So keep calm and smile...istighfar banyak2...diiringi doa semoga  segala pemikiran yang negatif tu menjadi positif..eh2.. jgn pulak keje jahat pun nak jadikan positif..dah tentu dan terang lagi bersuluh la salahnya..:-). 

p/s : sbrlah wahai teman :-)

10 comments:

naniasda said...

As Salam,
Terima kasih sudi singgah di blog akak..mmg betul always be positive and if one do not have anything nice to say, say nothing at all...have a nice day dear :)

MizzTina said...

manusia kakkkkk...

Norma NML said...

@naniasda Betol tu...sgt betol... :-)

Norma NML said...

@MizzTinaTu la..hmm

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Kunjung balas dan follow blog awak... jemput la follow blog sy juga...

aRz MoHa said...

setuju....apapon think positif...teruskan perjalanan

:) http://arzmoha.blogspot.com

singgah2 k

Norma NML said...

@aRz MoHaYes...always be..positif..InsyaAllah..:-)

Norma NML said...

@Izni Hafiz Abdul RashidInsyaAllah :-)

ishamizu said...

Betul tue. Klu nak tegur, tegurlah secara hikmah..atau better tegur je dlm hati sbb kita seniri pon tak lepas dr buat kesilapan kan..takut juga nak tegur2 takut ada yg terasa hati :)

Norma NML said...

@ishamizuKan..take positif..sama2 perbaiki diri coz we're not perfect ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...