Tuesday, April 29, 2014

Keseronokan dia bila di kampung..



Dia memang suka balik kampung...if dgr aje pasal nak balik Pahang @ Kelantan , sure dia tak akan berhenti bertanya sampai lah tiba hari kami bertolak. Itu belum lagi kira otw balik..ada pula soalan lainnya. 

Kadang2 apa yg dia buat tu boleh mengundang bahaya utk dia. Itu yang buat me risau. Tengok la apa apa aktiviti dia masa balik rumah Uwannya weekend baru2 ni.  

Nampak abah dia basuh kereta terus serbu..
si baju pink tu cousin dia..selalu disakatnya..
Abah dia dok ngemas laman Uwan dah ternampak cangkul tu..
x puas hati sbb me tak kasi dia main..bahaya tu..;-)
Seronok dpt main dgn cousins dia...
Naqiuddin ni pesennya suka menyakat cousins dia..maklum la antara mereka tu dia yg paling tua. Dah elok main...kejar2..gelak2 tiba2 ada yg nangis..pastu cousins dia mula la ngadu.."Mak Ngah..abg Rifqi kan"...Biasa la budak2...Bila lama tak jumpa masing2 dok tanya sebab rindu...throw back masa kecik2 dulu pun mcm tu jgk..sepupu lelaki suka nyakat yg girl...itu lah yg menjadikan hubungan semakin akrab dan mesra..cuma bila dah dewasa sure la ada batasnya. 

Belum lagi bab dia nak memasak sendiri. Yang ni memang me kena pantau..risau woo minyak panas tu...mcm tak sesuai lagi sbb me tahu dia macamana...sometime a bit careless..bila tak bagi merajuk sekejap tu perkara biasa la..lepas me explain dia ok la.



8 comments:

Rinna said...

Suka yer Rifki nak balk kampung iyer seronok kan jumpa cousin.. :)

Norma NML said...

@RinnaDia mmg suka sgt if dpt balik kg...:-)

Nanie said...

Anak2 KN pun sibuk dok tanya bila nak balik kg... Anak lelaki KN pun memang suka menyakat! Agaknya bebudak lelaki kot!

Norma NML said...

@NanieYe la KN..sifat semulajadi kot..;-)

juls julie said...

Assalam..salam ziarah..

thanks sudi singgah & komen kat blog saya hari tu..cuma lmbt nak reply jer..sorry ekk..

semua kenangan zaman kanak2 ni, bila dorg dah besar2 nnt akan jadi kenangan paling bestt lam idup dorg...x leh nak ulang2 balik...

bahagia kalau jadi kanak2..xde masalah ape pun... hehe

Puan Kutu said...

anak lelaki mm suka menyakat..pastu buat muak tak bersalah..normal la tu

Norma NML said...

@Puan Kutuhaha..hanya mereka yg ada ank lelaki je faham..tapi kalau nak tahu dia buat ke tak sng aje..tgok riak wjh kita dah tahu..:-)

Norma NML said...

@<a href="#c579413wslm..betul tu..sweet memories adalah masa knk2..nothing to think about..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...