Monday, April 28, 2014

♥♡Sambutan Hari Lahir Ke 11 Yang Tertunda★☆



Weekend lepas kami balik Pahang, macam dah lama sgt x balik..dah almost 3 months. Naqiuddin orang yang paling seronok bila bab balik kg...x kira Phg @ Kelantan..maybe dia rasa bebas...ye la if kat kg dia bebas nak main kat luar...tiada larangan kecuali panas @ hujan. If kat sini faham2 aje la..risau wooo..:-)..

Since kami belum lagi celebrate birthday dia...so bila hubby ckp nak balik kg...itz a bonus la kan...lagi seronok nak celebrate dgn Uwan dia kat kg . Alhamdulillah dgn x de plannya kami dpt juga me memujuk owner DCA Cuppies utk kek birthday. Thx ye Ana..even schedule dah penuh awk sempat siapkan kek tu...cantik dan sedap..lain kali boleh order lagi ;-)

Ikutkn MIL tak berapa sihat but kerana sygnya nenek pada cucu terus jadi sihat ..hehe. So menu utama dan atas permintaan birthday boy, MIL masak kan Nasi Kebuli dan Laksa Penang..sedap sgt. Me buat Pulut Kuning with sambal ikan bilis, Agar2 Kristal Lapis Milo dan Roti Gulung Sosej .Pastu MIL tempah Kek Kelapa dan Donut dari kawan dia.

Unexpected, MIL nak jemput kawan2 rapat dia sekali so plan changed,tu yg menu bertambah..Alhamdulillah..nasib baik la sempat masak before 3pm.
Pjg lebar mukaddimah me..jom layan pic yg sempat me snap..pic ada yg blur ada yg ok..biasala.. jurukamera semuanya tak bertauliah;-)..


Last minute Choc Choco Cake  order dr DCA cuppies
Tq Ana for nice and yummy kek
Menu utama by chef MIL ;-)
Antara menu yg sempat me snap individual 
Senyum paksa..hehe..potong kek shja..no blowing of candles
A bit shame sbb ramai dok perhatikan dia :-)

Pic ats tu MIL semasa bacaan doa oleh birthday boy
Dan sebahagian dr tetamu yg menunggu majlis bermula
Tetamu...kawan2 MIL mmg sporting sgt :-)
Cousins
Adib "Nanti nak buat befday kat rumah Uwan jugak lah, mcm abg Rifqi" 
Befday boy & Abah :-)
Antara hadiah yg dia dpt..seronok la tu..;-)

Alhamdulillah selesai sudah majlis sambutan hari ulangtahun Rifqi Naqiuddin walaupun tertunda tapi meriah sgt...Seronoknya bila berkumpul dgn family tapi lagi seronok if semua ahli dpt berkumpul tapi nak buat macamana masing2 ada hal yang tak dpt dielakkan.

Buat Mak Mertua me, terima kasih banyak mak sbb sanggup memenuhi kerenah sibujang me yg nak sgt Uwan dia masakkan Nasi Kebuli .Juga buat adik2 ipar & biras me yg berpenat menolong..tqvm..syg korang tau :-)


Nasi Kebuli
Me pernah buat entri pasal nasi ni dulu
InsyaAllah seperti yg mak selalu pesan, walaupun dia bakal meningkat kealam remaja me akan sentiasa igtkan dia supaya sentiasa syg tidak lupakan kedua2 neneknya di kg seperti mana dia kasihkan kami berdua.

Terima kasih Allah kerana kurniakan kami orang2 sekeliling yang menyayangi kami. Semoga kami sekeluarga sentiasa dibawah rahmatMu Ya Allah. Lindungilah zuriat kami dari segala dugaan duniawi. Semoga Rifqi Naqiuddin menjadi anak yg soleh...mungkin juga seorang .......seperti yg abahnya inginkan. InsyaAllah..:-)

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT HARI LAHIR

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumTq Anum :-)

Nurul Hidayah said...

Comelnye befday boy.. hepi befday Abg Rifqi^^..makanan pun sedap2 tu.. terlioq :D

Mimie_Zatun said...

meriahnya majlis..
happy birthday..!!!

Norma NML said...

@Nurul Hidayahtq Nurul....Mk mertua akk mmg suka memsk...1 kepuasan utk dia if apa yg dia msk hbis..lebih2 lagi ank menantu n cucu2 mmg suka mskan dia :-)

Norma NML said...

@Mimie_ZatunX rancang sbnrnya ni..last minute plan..

farhana mohamad said...

sanah helwah rifqi!
uminya bagi hadiah apa?
=P

Norma NML said...

@farhana mohamadTq dear..umminya dah bagi in advance ..tgok kat link tu ;-)
http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2014/04/selamat-hari-lahir-ke-11-anakanda.html

NEKCIK said...

salam ni nekcik singgah ni. .talpe Me walau lmbat tetap meriah..yg pentingnya aura kasih sayang itu yg memikat kalbu

Norma NML said...

@NEKCIKSeronok bila tengok dia happy..nenek dia lagi la seronok sbb cucu2 balik..:-)

Puan Kutu said...

happy belated besday handsome boy..untungnya buat birthday party dekat rumah uwan,macam2 ada..menarik nasi kebuli tu pertama kali dengar..:)

Norma NML said...

@Puan KutuTu la yg buat dia seronok..Nasi Kebuli tu Mak Mertua akak ckp slh satu mknan warisan diraja Phg :-)..penuh dgn rempah ratus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...