Monday, April 7, 2014

Silat...


Dua hari me just stay kat rumah, kemas & basuh apa yg patut, korang pun tahu kan since dibuat catuan air ni  masing2 main dok kejar air..kebetulan pula en hubby kena keje dan si ank bujang pula busy...busy ??

Ok..citernya...sabtu & semalam Naqiuddin ikut coach dia coz ada show silat, since last week coach dia dah mtk izin nak bawa Naqiuddin utk show kat Pameran Pengantin anjuran Uban Vibe Event kat SACC. Utk kami ok aje...lagipun aktiviti yg sihat dan yg penting dia dijemput dan dihantar oleh coach dia kat rumah so kami tak risau. 

Tunggu coach call..sempat lagi lyn TV

Semalam dgn baik hati En Safwan dari Pusat Cemerlang Silat selaku coach silat Naqiuddin share beberapa pics spjg event kat sana.
Waiting
Get ready
Masuk dewan
Dimulakan dgn bacaan doa..selalu diamalkan
even masa dorang nak start training..Alhamdulillah

Tahu dia ckp apa
"rasa mcm artis la ummi..ramai org ambik gambar"..hehe sabo je la..

video


Yg ni dia ckp Gerak Tempur
Slps show

Wth coach & Munif Hijjaz
Wth coach fiance
Bila nak makan nasi minyak ni Safwan :-)
Bfore balik coach bawa makan dulu..
Pics kat atas tu event yg hari sabtu...then hari ahad tu ada  pulak show di Sg. Merab...yg ni me tak sure event apa tapi berkenaan dgn kesihatan. Kali ni hanya dia berdua dgn member je. show tu dorang kena buat depan YB Dr Daroyah binti Alwi..
Sepatutnya ber3 tapi sorang lagi demam
GWS ye Aiman




Naqiuddin & YB Dr Daroyah
Before balik ikut dulu coach dia pergi mengajar kat dewan kejap, sampai aje rumah terus bercerita how fun he was there....show not free..at least they got something to make them happy...biasa la kanak2...

Minggu depan busy dgn Pertandingan Silat Tempur Piala Jemputan Peringkat Kebangsaan di UM anjuran Kelab Silat Universiti Malaya(KSUM).....do your best ok...ummi dan abah always support selagi tak abaikan pelajaran dan solat.

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

WOW BAGUSNYA

rostina76 said...

bagusnya dpt belajar silat si hero ni….

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanum Anum..dia minat ..:-)

Norma NML said...

@rostina76Ikut rentak dia Tina...sbb dia mnt..janji dia tak abaikan pljran :-)

NADIA COMANECI said...

wah pandainya dia bersilat..
hai dear.. :)

Norma NML said...

@NADIA COMANECI Ats bimbingan coach..baru je lagi..kbtulan itu slh satu aktiviti kt school dia :-)

lieyalatif said...

seronok tgk budak2 di ajar silat..warisan melayu yg semakin kurang mendapat tempat di hati anak2 skrang kan...lieya perasan parents skrang lebih teruja nak anta anak kelas tekwando laa, ballet laaa..

moga naqiuddin cemerlang dlm dunia persilatan...mane tau lepas ni leh wakil negara plak kan heheehe

Norma NML said...

@lieyalatiftu la..hubby akk awl2 lgi dia ckp x nk ank join taekwando @ karate-do cz dia ckp Silat ldih menitikberatkan agama..bfore start dimulakan dgn bacaan doa..hbis training pun sama..Jauh lagi tu Lieya..hehe..apapun InsyaAllah.. Aaminn..

Zura Lee said...

salam perkenalan ye norma...tima kasey sbb singgah blog zura tadi.... :)

farhana mohamad said...

rindu silat
T_T

Kasih Arus said...

aktiviti macam ni bukan saja mengembirakan anak-anak,tetapi ibu bapa juga turut seronok.Saya juga menggalakkan anak-anak mengikuti program begini jika berpeluang,kerana pengalaman ini boleh mematangkan mereka.

Norma NML said...

@Kasih ArusKan..seronok tgok telatah & gelagat sesama dorang ni...especially time training :-)

Norma NML said...

@farhana mohamadOooo...bekas ahli silat la ni..mesti comel..K.ma suka tgok bdk2 puan silat walaupun nampak lemah lembut tapi dorang sbnrnya 'kuat';-)

farhana mohamad said...

heee
dah setahun lebih tggal silat. pencen dah kak ma.lari sikit pun dah semput skrg.

Norma NML said...

@farhana mohamadTak pe..janji igt lagi rentaknya..hehe..Rifqi sabtu ni hopefully ok la..risau gak ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...