Friday, May 16, 2014

Selamat Hari Guru 2014


Walaupun sudah berpuluh tahun me meninggalkan alam persekolahan..jasa guru  tetap takkan me lupa. Kalau kenangkan kembali memang besar jasanya kesabaran seorg guru mendidik anak murid.

 Bukan senang ok. Naknya dapat murid yg tak berapa nak dgr cakap mcm me ni...tapi alhamdulillah berkat didikan mereka nakal2 pun boleh juga pegang 1 utk SPM..hehe..Masih igt kdg pernah lawan ckp cikgu..notti dlm kelas...suka argue....hishh...berdosanya masa tu..tapi masa tu fikiran tak matang..budak2 lagi..TAPI..haa ada tapi tu...sebelum exam me dah minta maaf dan minta cikgu2 halalkan segalanya. 

Alhamdulillah apa yg me belajar tu mendapat berkat. Terima kasih sekali lagi kepada bekas2 guru me di SMK...keikhlasan kalian semua mendidik tanpa jemu hanya Allah yg mampu membalasnya. Semoga cikgu2 sekalian mendapat rahmat dari Allah swt..

So walaupun me dah lamaaaa tgglkan alam tu..but since me ada anak yg sudah bersekolah ...so auranya tetap terasa...tertarik dgn kata2 Allahyarham Usman Awang.....


♥♥Pencetus Kreativiti Penjana Inovasi♥♥



4 comments:

lieyalatif said...

tiap kali tibe hari guru terus terimbau kenangan2 mase kite bersekolah kan....aduhh teringat laa nakalnye kite dulu....semua tu kenangan terindah...

Suraya said...

saya sayang guru saya. JASA GURU TETAP KU KENANG.
akak..kita blogwalking!! :)

Norma NML said...

@lieyalatifBetul tu Lieya..akak sampai skrg bila borak dgn ex schoolmate masih terasa mcm masih sama zamn sekolah dulu..still huhahuha but kena la jaga bts as awife..hehe..

Norma NML said...

@SurayaGood girl Su..hehe ;-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...