Friday, June 6, 2014

Macamana Nak Remove Tulisan Cina Pada Smartphone Lenovo



Hari ni me nak buat entri pasal HP me yg tak berapa nak mahal ni..hehe. For those yg guna smartphone Lenovo especially AP set*x perasan masa beli tu AP set..hmm sure ada masalah ni. Kot korang tak kisah ada tulisan tu kira ok la tapi seriously me rasa ianya mengganggu ..;-)

Kalau nak tahu jom tengok tutorial kat bawah..

Ikut step by step ok
Mula2 tekan no. 1 pastu keluar mcm 2..tkn kt ank pnh tu..
Lupa pulak..dah tekan setting tu korang pegi kat 'Location'..
Nak cari 'setting' tu korang tekan kat bwh hp belah kiri tu ok
Pastu tekan 3 akan keluar no 4 tu ..untick yg tanda 'right' tu
Seterusnya...
Dah untick gini la rupanya :-)
Sekarang korang boleh tengok view dah berbeza...yahoo...mata me dah rasa senang hati...eh sedap memandang..hehe
tgok yg highligt pink tu..senang hati...wink2...
www.seniaku.com - Tuzki Bunny

18 comments:

Farah Waheda Wahid said...

great piece of tutorial

Nurzakiah Hanum said...

great sharing

eyza said...

Tq sudi share.. yeay.. saya dah berjaya buat.. dah x sakit mata lagi.. :)

Norma NML said...

@eyzathumbs up ;-)

Norma NML said...

@Farah Waheda Wahid:-)

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumsharing is caring ;-)

Syahirah Ramzan said...

thank you awak,akhirnye tak saket mate dah tgk tulisan cine tu..mcm hp cine dah rase bile tgk tulisan cine tu..good sharing...tqvm...

Norma NML said...

@Syahirah RamzanMy pleasure..hehe..best kan bila tkde tulisan tu..;-)

misz yayah said...

alhmdllh jd...tp,ble org call,kluar jgk tulisan cina...mcm mn yer??

Norma NML said...

@misz yayahye ke..alamak..no idea la plak..:-)

Sofyan Hidayat said...

thanks brooo dah brjaye kat lenovo aku s850

Anonymous said...

macam mana nak buang tulisan China dari Lenovo safe (Lenovo A880)

Nur Syafiqah said...

Sy punye xkelua pon yg display tu...

Norma NML said...

@Nur Syafiqahye ke..x pasti la pulak sbb akak dah tak guna lenovo..sorry :)

Norma NML said...

@AnonymousYg tu saya tak pernah explore sbb saya punya takde camtu

Anonymous said...

Macam mana nk buang tulisan China dari Lenovo(s920)

Anonymous said...

Macam mana nk buang tulisan cina Dari Lenovo (s920) mohon bantuan

zulhairie Ery said...

macam mne nak buang Security problem
please bgthu(s850)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...