Monday, June 30, 2014

Ramadhan Pertama 1435H



Alhamdulillah dah masuk hari ke 2 kita semua menunaikan ibadah puasa. Belum terlambat rasanya untuk me ucapkan "Selamat Menyambut Ramadhan al Mubarak...Semoga Allah swt memberikan kesihatan yg baik utk kita beribadah dan menerima segala amal ibadat kita..Inshaa Allah"



As biasa masuk je bulan puasa sure orang yang paling pening adalah kaum hawa..especially ibu macam me ni..Even si bujang tak byk kerenah tapi bila dia sebut nak makan something sure lah kita akan usahakan..idak gitu. A day before en hubby pun dok sebut nak makan lompat tikam & Naqiuddin pula nak makan roti jala. Since hari pertama puasa jatuh on weekend, rasa seronok sgt..ye lah..me kan a working mom & wife. Hari biasa mana sempat nak buat semua tu..sampai rumah pun dah almost 7pm..kot sempat..maklumlah masuk je bulan puasa jalan semua jammed...

Antara menu semalam yang sempat...


Yang ni kena buat awal sikit coz byk step :-)
Pastu "menjala" Roti Jala...haruslah 2 kuah..kari n sos coklat
Pastu baru lauk pauk..haha macm byk sgt pdhal sejenis pun..
Cukuplah tu ntuk kami bertiga je..tak baik banyak2 nanti membazir...tak pasal2 jadi alasan utk tak pergi terawih..Nonono...rugi tau.

p/s : Kenapa mata ngantuk ek..

2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah selamat berpuasa

Cik Asma BLuppy said...

tetibe arini kite pon rasa nak makan lompat tikam la.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...