Thursday, June 12, 2014

Warung Aziz Satar Kuala Kemaman



Sambungan dari family gathering kami kat Cherating that day...Lepas check out masing2 dah lapar, faham2 je la dah masuk waktu lunch

At first plan ke Tg Lumpur lastly tukar plan ke Warung Aziz Sattar kat Kuala Kemaman. Actually area tu memang banyak jual makanan base on seafood...yg pasti nya seafood celup tepung, satar & otak2. Since dorang ckp antara byk2 u Warung Aziz Satar yg paling sedap. Even MIL pun ckp sedap sbb pernah dtg dgn adik dia b4 . Happy nya bila Mak ckp "tapi x leh lawan dgn Nasi Ulam kat Kelantan tu, nanti kita pegi lagi". Memang terbukti warung ni jadi tumpuan..sgt ramai...kami terpaksa makan separate meja coz tak de seat yg pjg utk kami seramai 18 org.


Terjumpa ex schoolmate, Surita...
sama2 stay kt Selangor kt sini kami berjumpa..:-)
Ok...since dah sampai sini me nak review sikit tentang warung ni. Makanan not bad mmg sedap especially seafood goreng tepung. Coz of that me langgar pantang..hehe. Satar pun sedap..lembut dan cukup rasa lemak masin manisnya. Otak2 x sempat try...dah habis so kena queue tuggu giliran kalau nak..Kat situ juga ada jual keropok lekor...


Ok..yg 1st tu Nasi Putih+AyamGoreng+Ulam kcg botol RM8
Yg bawah sikit tu Nasi Putih+Sotong+Ulam RM8 @ 9..igt2 lupa
Yg bawah tu satar 10 biji RM5,
Yg ada ketam tu RM17 ok
Last sekali udang & sotong goreng tepung


Udang & sotong gorang tepung tu kira harga timabng ok. So bila ambil tu beringat ye..jgn nanti mata korang keluar RM ;-). Selain dari tu kami makan ikan kembung goreng tepung RM5 seekor, korang rasa mahal @ murah...for me macam agk mahal sebab apa yg me tahu mereka dpt harga yg murah utk bahan mentah. Mungkin kira sewa harga pinggan dia yg besar gedabak tu kot..hehe. So kalau yg agak2 nak mkn berbajet me tak cadangkan makan kat sini tapi utk nak rasa yg sedap,*for me sedap I recommended. Bil utk kami makan seramai  utk 11 dewasa, 2 remaja & 5 knk2

Udang & sotong tepung tu kira timbang ok. So bila ambik tu korang beringatlah ye..jgn nanti mata korang keluar RM pulak..;-). Selain dari tu kami makan ikan kembung goreng tepung, harga RM5 seekor, korang rasa mahal @ marah..for me agak mahal sebab apa yg me tahu mereka dpt harga yg agk murah utk bahan mentah. Mungkin kira harga sewa pinggan yg besar gedabak tu sekali kot..hehe. So kalau agak2 korang nak makan berbajet mmg tak dinasihatkan la but kalau sebab nak sedap, I recoomended. Bil utk kami 11 dewasa 2 remaja & 5 knk2 ...biarlah rahsia ♫♫..sebab perut dah kenyang..Alhamdulillah.

Sebelum shopping sedikit ole2 utk family, kami drop by kat Masjid Kg Geliga, wajib la tunaikan tanggungjawab dulu..idak gitu..


MIL bersama anak sulung & bongsu lelaki
En hubby become the shortest one among them but still the handsome one for me..hehe
Sepanjang jalan tu memang banyak gerai jual keropok...so just drop kat mana yg rasa senang nak parking.


Kedai Keropok Kak Long
Kedai kat atas tu la jadi tempat persinggahan kami..sos homemade dia tu memang sedap..secukup rasa dan tdk terlalu pedas..


Ini saja yg me sempat beli
Badan dah penat..dgn cuaca yg agak  panas masing2 dah kepenatan. Dalam pukul 3pm camtu kami gerak balik rumah Mak. Malamnya baru kami balik Kajang. Naqiuddin stay dulu kat kg...rutin biasa bila cuti sekolah..kebetulan ada cousins dia pulak tu. Dok elok2 ye anak ummi.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...