Wednesday, July 9, 2014

~Bila Dia Semakin 'Besar' ~



Dia ?? Siapa lagi kalau bukan si bujang kesayangan me. Lagipun anak me kan sorang tu je pun...Segala2nya dia...Rifqi Naqiuddin..dah masuk 11 tahun ...dah pandai demand ...dah pandai nak jaga badan..hmm..jangan pandai nak bercouple sudah...Nonono...amaran keras dari ummi dan abah ok ;-)

Since dah masuk bulan puasa...tak lama lagi dah nak Raya ...bulan puasa punya cerita...belum masuk waktu berbuka.." Ummi. Iqi lapar ni..nak air gelas besar..nak makan bla2.." Dah masuk waktu berbuka..lepas makan je.."alamak ...ummi, perut Iqi ni dah 'naik' la"..Tak semena2 dia buat pumping dgn sit up..Dah x pasal2 bising mulut umminya ni..."baru lepas makan sayang oi..mana boleh excercise".  

Lain pula ceritanya masa sibuk dok mencari baju Raya .."ummi, Iqi nak seluar ni"...ditunjuknya seluar ala2 kpop gitu..haishh..x berapa nak berkenan abahnya...dek kerana dia nak juga so kami bagilah juga but not to tight*nasib baik brand soda kids tu agak longgar ..Tapi satu tu je..yg lain masih me yang pilihkan dgn kebenaran en hubby...hehe

Pastu baju pun mcm gitu juga..hmmm...sabar aje la me..nak settle shopping baju dia pun dah berkali2 pergi SC..dari Alamanda ke Jusco..Baju Melayu pun nak yg Gene Martino je..katanya kain GM lembut..for him bukan harga mahal yg dia pilih..dia nak yg selesa di pakai..if t-shirt dia mmg nak yg cotton tapi kdg2 me beli je..sbb x semua jenis baju kainnya cotton kan...especially kemeja..cumanya dia mmg jrg la nk pakai..Dah x jumpa warna tema pula kat GM tu..terpaksa la kami redah SC lain pula nanti..Alahai anak..demi kamo...demi kamu..;-)
Demi mu anak...
control macho la tu..;-)
Sedar tak sedar dia semakin membesar..akan menginjak ke zaman remaja..satu lagi fasa baru yang bakal kami tempuhi ..hanya berdoa semoga dia dijauhi dari gejala2 yang buruk...semoga Allah lindungi dia dari segala kejahatan..dan yang penting dipelihara imannya..Inshaa Allah..

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

hero

MizzTina said...

dh mcm remaja dh sy tgk Iqi kak..

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumye la..lil hero akak ;-)

Norma NML said...

@MizzTinaKan...cepatnya masa berlalu...dh x boleh gomol mcm awk gomol Danish dah ;-)

Cik Asma BLuppy said...

tegas perkataan noo tuk kapel tu. haha

Norma NML said...

@Cik Asma BLuppyHaha..harus la Asma...mslhnya yg ppuan dok 'ayat' dia..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...