Friday, July 11, 2014

Bilakah Israel Akan Hancur ???!!!



Salam pagi Jumaat...dah masuk 13 Ramadhan...dan sudah beberapa hari juga saudara kita di Gaza menjadi mangsa kekejaman Israel...Allahuakbar sesungguhnya me tak sanggup untuk melihat video2 & gambar2 keadaaan saudara kita kat sana...sedih yang teramat sangat...air mata bercucuran tak kala melihat penderitaan anak2 kecil yang meraung menangis menanggung kesakitan...mangsa2 yg cedera parah tapi dilihat tenang dan sabar...mungkin mereka sudah menjangkakan ini akan berlaku ... Ya Allah..lindungilah mereka.


Allahuakbar..
Sedihnya...disaat kita iftar dgn makanan yang sedap2..ternampak video anak kecil mengutip cebisan roti sebagai alas perut.. Meruntun jiwa hati seorang ibu..:'(..Bersatulah...bersatulah...bersatulah wahai saudara seagamaku.Nak tengok latest update pics dan perkembangan boleh tengok kat FB MAPIM (Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malayia @ Malaysia Consultative Council For Islamic Organization. Sama2lah kita hulurkan bantuan apa yang termampu melalui akaun2 yg betul..thru MAPIM pun boleh..paling tidak jangan berhenti berdoa untuk keselamatan saudara2 kita kat sana.


Dari pics ni boleh kita bayangkan macamana keadaan saudara kita kt sana 


p/s : tak sanggup me nak share gambar2 dan video2 tu semua..sgt menyayat hati..



4 comments:

Cik Asma BLuppy said...

semoga ALLAH melindungi mereka & menurunkan bala kepada tentera israel. amin

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu Norma.. meruntun hati melihat mereka begitu.. semoga Allah melindungi mereka semua..

Norma NML said...

@Cik Asma BLuppyAamiin..

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)Tu la..sedih sgt :'(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...