Thursday, July 24, 2014

Orang KL Tak Reti Tidur..웃웃유유



Otw kerja petang semalam...tiba2 en hubby.."malam ni kita pegi KL nak..pegi Jalan TAR "?...Pegi KL??!!..Macam pelik jer..sanga pelik...satunya me terfikir, sanggup ke dia skip Terawih sbb nak ronda2 tu..satu lagi as I knew him..en hubby tak suka nak ke KL if bukan waktu pagi sbb dia tak nak stuck dalam traffic jam..

Macam tak percaya jer...hmm..main2 je kot..dah tiba2 dia cakap.."kita pegi la lepas terawih..10.30pm tu dah habis". Hmm..ok..isterimu menurut perintah tanpa memikirkan bahawa hari ni kerja...jalan2 punya psl..hehe. Anak ?? No problem coz spjg otw dia mmg lena diulit mimpi .

At 1st...jalan mcm smooth je..tak ramai org kot..good impression ni..masuk je KL ..hmm..well it's KL...x crowded mmg bukan KL la namanya kecuali hari Raya...


Suasana hari Raya..nampak tu...buat me x sbr nak balik kg..
Cari parking..mak oii..mengalahkan parking SOGO...RM15 per entry utk parking tak berbumbung ok.


Mahal kan ?? Tapi redha je la dah namanya KL
Sampai je Naqiuddin terpinga-pinga.."dah pukul berapa ni ummi, org KL ni tak reti nak tido ke"..hehe. Ye la coz it 1st time kami ke KL till midnight camtu kan. Nasib la dia ok je..tapi yang pasti beberapa kali dia beli air...dahaga weyy bersesak kat situ..lorong hanya 2 hala je ok..silap masuk lorong sebelah..siap la kena sound "lalu ikut laluan masing la!!" Fuhh..dgn suara anak kecil yang menangis...maklum lah panas..frankly to say..if me, i wont bring my baby to that kind of places...kesian baby tu..mmg penat tapi seronok cuci mata..


en hubby dok pilih baju melayu..sshnya nk cari color bila nak..
Alhamdulillah..dah dpt baju melayu utk en hubby..Dalam dok jalan tu ..me terpandang 'model' yg tinggi lampai ni...


Sporting tu..siap dia ckp.."nti kak saya posing dulu"..haha
Tapi dik..cara awk tu salah..berdosa tau ..
Dah penat berjalan...nak balik ternampak pula Muaz Textiles yg terkenal dgn tudung & pakaian murah tu..kualiti ?? yg tu jgn la tanya kalau nak compare dgn Fareeda, Ariani ke..x dapek la..lagipun beza harganya berganda2..


kat sini lagi ramai..tapi x bestnya ramai pekerja lelaki..cermin pula kat luar..
so just try tudung tanpa buka tdung yg me pakai..blsah je la..
Tengok jam dah almost 2am..perut lapar..nak cari kedai makan tak memang tak larat la..beli ayam Uncle Bob yg panas2 tu makan dalam kereta..lagi sedap. 2.30am baru sampai rumah. En hubby dah risau kot terlajak sahur nanti so he suggest makan dulu..if terjaga nanti repeat makanan ringan je. Tapi si bujang pun dah ngantuk sgt. Alhamdulillah Allah menolong me ..permudahkan me bangun pada waktunya utk sediakan makanan sahur walaupun selewat mana me tidur. 


p/s : Rasa mcm x byk beli tapi itu ini habis juga 200..dut mengalir mcm air..;-)


6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sampai pagi kan

MizzTina said...

dh lama x shopping sn..dh ada ank kecik ni, mmg tidakla.. ayah dia lbh suke bw g tmpt berekon.. naik lemak la danish nt..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sampai pukul 2 pagi.. orang masih meriah lagi ye Norma.. kalau akak dah tak sanggup tu :)

Selamat hari raya buat Norma sekeluarga..
Berhati-hati dijalan raya ^__^

Norma NML said...

@Nurzakiah HanumTu la pasal :-)

Norma NML said...

@MizzTinaelok jgk tu Tinn..tmpt org ramai x sesuai utk baby..byk sgt kuman..doktor pun x galakkan..

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)saya pun 1st time sjk nikah ada kt sana waktu mcm tu akak..unplanned..tp ikutkan mmg murah n byk pilihan la..
~ Selamat Hari Raya utk akak sekelurga juga :-) ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...