Thursday, July 17, 2014

Selesai Sudah Kewajipan Itu..



Alhamdulillah ..malam tadi en hubby dah selamat tunaikan kewajipan Rukun Islam yg ke 4..Zakat fitrah..Tahun ni agak lewat sikit en hubby bayar..macam last year untuk Selangor zakat yg ditetapkan adalah RM7.00. 

Bila cakap pasal zakat fitrah..teringat zaman me sekolah dulukala...pagi2  before solat Aidilfitri, arwah ayah atau abg*sbg wakil ayh akan ke masjid cari tok iman utk bayar zakat fitrah kami sekeluarga yg seramai 12 orang. Kdg terfikir tak takut terlupa ke..tapi dah jadi kebiasaan..org kampung sebolehnya nak merebut waktu afdal. 

Bagi en hubby pula, he preffer bayar awal2..takut nanti terlupa..tak pasal2 masuk waktu haram pula. Apapun yg penting zakat itu tetap dibayar dlm waktunya..


5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

same with me

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah .. dah selelsai tanggung jawab en suami kan Norma..

MizzTina said...

yay, dh byr gak..alhamdulillah..

NurSabrina Sazali said...

Salam perkenalan dan salam ramadhan kareem.

Hubby pulak mungkin akan bayar zakat ni kt kampung..tahun lepas pun cmtu =)

Nora Karim said...

Alhamdulillah saya pun dan bayar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...