Monday, July 14, 2014

♨Telur Bungkus Sardin♨



Monday blues...tapi tugas perlu dilakukan dgn ikhlas...hmm..buang jauh2 si 'M' tu ;-). Ok..kali me me nak shared satu resepi yg 1st time buat..and i'm the one who created..think so.

Biasa korang dengar kat restoran @ kedai makan adalah menu telur bungkus kan..the dalam tu ada isi ayam. But ths time me tukarkan letak isi sardin. Menu tu me buat untuk berbuka semalam. Alhamdulillah 1st impression dr 2 hero buat me happy.

Resepi tengok kat bawah ni ye..semalam dh share kat IG so me screencaptured je..hehe


Senangkan ??..Klau x suka sardin  boleh ditukarkan dgn tuna dalam tin
The making..hehe dah mcm nak buat movie la plk ;-)
Macam gini la rupanya bila dah siap..:-)
Dan itulah antara juadah iftar kami semalam. Alhamdulillah rezeki dari Allah.


Kangkung Goreng Sosej, Asam Pedas Ayam & Telur Bungkus Sardin
Masak Agar2 Santan Pandan aje for dessert 
Nampak tu..dia 'buat' muka...
dah x sabar nak santap..:-)
Dah siap terus ckp..telur bungkus ni terbaik la ummi..
hmm..semuanya terbaik..bodek ke ape ni ;-)

p/s : Teringin nak jadi macam chef Ammar rancangan Masak Dari Hati Masak With Iman tu..tak lekang dari mulutnya menyebut kalimah Allah. IshaaAllah slowly biasakan ...dan cuba jadikan amalan sepenuhnya nanti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...