Saturday, August 16, 2014

Cempaka Rimba PKNS Berwajah Baru..



Cempaka Rimba...eh jangan salah faham pulak..bukan hutan rimba ye tapi restoran. Rasanya mostly yg stay area Bandar Baru Bangi & Kajang tahu kot kat mana...Terletak di PKNS Bandar Baru Bangi aka Billion BBB. Amboi kemain intro yek..padahal nak tunjuk rupa restoran tu yg berwajah baru je kot. 

Kelmarin teman en hubby berbuka*jelesnya en hubby dah Raya dulu..huhu. Dan as usual tempat ni jadi salah satu fav. sebabnya senang ..senang nak bersolat..makanan pun not bad dan murah. Cuma satu je yang kurang....dalam restoran ni no tv..no radio so sgt susah untuk nak dengar azan. Not that day je even bulan puasa pun...customer masing2 akan berpandangan satu sama lain sbb was2 dah masuk ke belum waktunya..tertanya2...mmg la ikutkan ada jam..ada henpon canggih boleh download application tapi tv @ paling tak radio disediakan. Kebetulan masa tu juga ada seorg nenek tanya kat waiter..''anak, dah azan ke belum ?"..."entah ..tak tahu la saya". Haa..gitu lah gayanya.

Jom kita tengok rupa selepas makeover..sorry la yer pic before me takde la pulak..hehe..


Dari luar...
cantik dan nampak kemas ..
mcm biasa si bujang me kelaparan balik sekolah.
Satu lagi kat sini me suka tengok cara management dia dari segi disiplin pekerja. Setiap hari Jumaat pekerja lelaki akan berpakaian baju Melayu sedondon je warnanya..dan yang pentingnya mereka semua akan ke masjid beramai. Takkan ada seorg pun pekerja lelaki dalam tu. Bagus kan..tak dinafikan ada juga restoran lain yg tetapkan mcm tu tapi tak kurang juga yg biarkan pekerja mereka jadi 'tiang bendera' setiap hari Jumaat ..maklumlah fikir keuntungan semata2...;-)

Masa nak pegi solat tu ternampak kat Galeri Buku Syabab...

I like :-)..laknatullah Israel
#prayforGaza #savepalestin...sama2 kita berdoa
semoga Allah melindungi saudara2 kita disana..
Alluakbar...




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...