Friday, August 15, 2014

Cerita Raya Kami..



Since masih lagi bulan Syawal, balik dr kg hari tu tak sempat lagi nak menjelajah rumah pakcik makcik en hubby kat sini...

Hari sabtu lepas adik beradik me pakat nak dtg beraya so masak2 untuk dorang. Dalam 5 orang yang stay kt area Selangor ni abg me yg sorang x dtg dtg ..ank pula x sihat..but itz ok sbb Raya kat kg hari tu pun kami dah jumpa.


Ini je yg sempat me hidangkan..
So hari sabtu tu masak Nasi Lemak Ayam Berempah dan Bihun Sup Daging...kebetulan kat rumah ada durian , me buat la Bubur Kajang Hijau + Durian. Yang oren tu makanan yg special..hehe..bubur untuk si baby Khalish..bubur nasi+lobak merah+kurma+ikan bilis..Seronok tengok dia makan laju je.


Cousins..Bila berkumpul..mmg baby Khalish jadi mangsa..mangsa kena gomol..
kena cium..nasib la dia ni jenis yg sporting..ssah nak tengok dia meragam.
Gambar org dewasa ...not in proper...faham2 je la bila kat rumah..adik beradik pulak tu..ada yang baring...ada yg meniarap..haha..


Right now baby Khalish tgh demam..
get well soon ye syg...
Hari minggu pula turn kami beraya ke rumah pakcik makcik en hubby...before tu drop rumah Kak Long aka me punya SIL coz kami nak konvoi sekali termasuk adik ipar dr Temerloh...mula2 rumah Mak Teh..then Pak Lang...last sekali barulah ke rumah Mak Beh en hubby kat Danau Kota. Mereka semua tu adik2 MIL.


Hehe..sempat lagi selfie..dgn pesanan.."ada me kesah"..
Gegirl kat belakang tu cousin Naqiuddin aka teman gaduh2 syg...kejap dorang gaduh kejap dorang baik..biasalah bdak2..cer tengok tu..dalam gaduh2 pun sempat Afrina tu suruh abg ikatkan reben kasut dia..itu sbb me ckp gaduh2 syg. Dia pulak mmg suka Mak Ngahnya ni..adik dia pun sama..Maybe Mak Ngah dorang ni baik sgt kot..hahaha..perasan la Mak Ngah oii..


Yang ni si adik..
Ini je yg sempat me snap...pastu sibuk dok isi perut..;-)
Since dua hari dah badan rasa tak sihat..syukur alhamdulillah hari ni dah bertambah ok..sedikit kecewa sbb tak seperti yg diharapkan tapi redha dgn ketentuan Dia.



12 comments:

Norhasniza Khalid said...

selamat hari raya...

singgah pagi di sini

Ann said...

selamat hari raya sis...

meriahnye menu...

smg bertambah sihat yea..

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya raya

fatihah fazlin said...

meriah raya kak maa.. hehehe..
btw selamat hari raya kak :)

Norma NML said...

@fatihah fazlinSdra mara ramai camni la Nik..Slmt Hari Raya dear :-)

Anizz Annisa said...

belum terlewat kan nak ucap selamat hari ray.. :) hihi... anis follow sini ye.. :)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

selamat hari raya sis =)
Nampak muda, seyess mcm anak dara

Norma NML said...

@Norhasniza Khalidthx..Slmt Hari Raya juga utk Niza n family..:-)

Norma NML said...

@Ann
Slmt Hari Raya Ann..thx a lot..alhamdulillah dh ok :-)

Norma NML said...

@Nurzakiah Hanumtu la..jrg2 boleh jumpa sdra mara..masing2 ada komitmen..bila Raya grab la peluang tu kan..

Norma NML said...

@Anizz AnnisaThx Anis coz sudi follow..Slmt HAri Raya juga :-)

Norma NML said...

@Khumaera Ismail aka Mariam IsmailTq Maera...haha..anak dara la sgt..lwk je..take care tau :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...