Tuesday, August 5, 2014

Perjalanan Kami Selama 13 Jam...



Cerita basi before Raya tapi nak juga cerita ;-)..Perjalanan balik Kelantan selama 13 jam...memenatkan..tapi lagi penat orang yg drive..tq ye dling sbb sbr..hehe. Kami bertolak pukul 3.30 ptg sbtu bfore Raya tu since en hubby kena kerja half day. Masa isi minyak kat petronas near Sg Besi tu..rezeki kami..


Tiba2 je pakcik tu lambai tg..rupanya nak bagi goodies tu..
since kami ada 4 org termasuk my sis so dpt 4 bags..tq Petronas
Sesak ??? Yang tu sudah pasti..especially bila balik ke arah Pantai Timur...naik karak dah macam kura2..Untuk berbuka mmg me masak dan bawa bekal...sebabnya me pernah terkena..igtkan nak berhenti kedai makan lastly kena tunggu 2 jam baru dpt makanan. Kesimpulannya bawa lah bekal..lagi senang dan tak stress..tak pun beli awal2 & tapau je. Kami berhenti berbuka di R n R Temerloh je..senang nak ke toilet bagai..maklum lah bawa baby Khalish lagi..


Nampak tu..4 pek nasi ..lauk simple jer..sambal ikan bilis, telur dadar & ayam goreng kunyit
Pastu nugget goreng..jajan selambak tu si bujang punya keje..:-)
Sesuatu yang selalu me bengang yang teramat sangat...manusia yang selfish di jalanraya...ape ke hal la korang suka potong kiri..ikutkan kalau me jahat banyak sgt pics yang me snap kenderaan yg potong kiri..siap dgn no plat lagi..tp x nak la aibkan mereka..kbykannya kereta2 mewah..ini yg benar ye..sikit pun me tak tipu..eee..geram sgt ...


Kiri : Manusia yg terlebih sekolah..>:(
Kanan : Karak Highway kereta 'bertukar' jadi kura2..bhaha
Untuk elakkan 'jem' en hubby decided nak ikut jalan Jerantut - Kuala Lipis...elakkan masuk Raub sbb mcm sesak sgt kat situ...Macam biasa dimusim perayaan 'wajib' ada kemalangan yg berlaku...antaranya yang sempat me tengok otw tu kemalangan alza dan grand livina..ada  maut ..innalillah..apapun yg penting kena berhati2..kdg2 kita berhati2 tapi kena juga...jadi mangsa. So the best thing sebelum memulakan perjalanan..berdoa dan minta padaNya semoga perjalanan kita dilindungi dan selamat sampai.

Alhamdulillah puluk 4.30am kami dah sampai kg dan sempat bersahur dikampung...

p/s : Nti free baru me cerita ceriti Raya baru2 ni ye..

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. selamat smpi ye Norma.. lama tu 13jam dalam kereta, nasib baik seikecik tak meragamkan..
Memang susah nak cakap dgn pemandu suka potong ikut kiri.. lagi satu yg akak tak suka.. kita penat berbaris.. senang-senang jer nak potong barisan..

Norma NML said...

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)Tu la..xde disiplin dorang ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...