Tuesday, August 5, 2014

✍ Sana Sini Raya Kami Di Kelantan ^◕‿◕^



Back to normal routine...setelah seminggu dikampung..walaupun dah masuk hari kedua bekerja badan masih 'lemau' tapi tanggungjawab itu satu kewajipan..so peringatan utk diri me sendiri..sila redha dan ikhlas..inshaaAllah...

Raya tahun ni giliran Kelantan dahulu ...happy dapat berkumpul dgn family dan macam biasa takkan complete seluruh adik beradik bila Raya kecuali ada kenduri...maklumlah ada yg kena turn Raya rumah mertua. Tak nak tulis banyak..just nak share Raya kami dgn kengkawan yang sudi singgah blog suam kuku me ini.


Family kami yg tak lengkap coz ada yg beraya rumah mertua..
teringat arwah ayah..last Raya bersama arwah 2 tahun lepas tema yg sama..coklat..
We miss U ayah..
Some of my siblings..♥♥ luv them much forever ♥♥
'Tuan rumah'...dah edit baru perasan pic tu double..kira ok je la..
2 rumah yg wajib kami pergi dipagi Raya..
Rumah Chek Aji - nenek me sblh chek
Rumah Mok Nik..kakak arwah ayah
Beside tu kami sempat ke rumah bapa2 dan mak2 saudara, kakak2 n cousins as well..Raya kedua kami 'melawat' ayah..al fatihah..semoga Allah ampunkan segala dosa ayah..dan yg pasti kami akan sentiasa merindui dan mendoakan ayah...


2nd day of Raya...melawat kubur arwah  ayah dan ke jemputan open house
sepupu sblh arwah ayh
Melayan si Khalish yg semakin bijak..jadi tumpuan setiap tetamu..
Raya ketiga dah takde mood nak masak..so keluar jalan2 cari makan, plan nak makan kat Restoran Nasi Ulam Kg Kraftangan tu tapi dorang still bercuti Raya..plan changed..ke tepi laut lah kami..Pantai Cahaya Bulan..tempat yg terkenal dikalangan penduduk tempatan & pelancong utk menikmati seafood goreng tepung. Ikan dan udang goreng tepung yg fresh..sotong yg besar ..pehhh..memang langgar 'pantang' la jwpnya..


Tengok tu..si budak kecik ni sentiasa aktif..
Abg Rifqi kejenya membuli mencium Khalish je
till dia naik rimas..

Harga ok..x mhl x murah..kami makan seafood n ala carte lain2 baru rm100++ je
On the way balik beraya sempat juga me melintasi bulatan jam besar yg ada pokok kurma tu...tapi sayangnya musim berbuah lebat tu dah pun habis...


Raya ke 4 me dah kena balik Pahang...rasa macam sekejap sangat..x puas bersama family kat kg..Tak pe..en hubby ckp pjg umur murah rezeki cuti sekolah nanti kita balik lagi..:-)


Hasil dr kg utk MIL

7 comments:

Montana said...

selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-)

MizzTina said...

meriah btl family belah akak ni.. tp mcm xsemua je ada kan.. btw, sian khalish, senasib je dgn danish..

tergoda dgn udang goreng tu.. slurppp

Our Story said...

selamat hari raya

acik idah said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Norma sekeluarga... Mohon maaf zahir dan batin andai ada terkasar bahasa... :) kosong2 yer…

Norma NML said...

@MizzTinaalhamdulillah..seronok bila dpt bersama even x semua ada..Tinn..udg tu ek..jom ikut akak balik Klate nti ;-)

Norma NML said...

@Our StorySelamat Hari Raya :-)

Norma NML said...

@acik idahSelamat Hari Raya juga...0 0 ok :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...