Friday, August 29, 2014

Sweet 3 Delights...Macam2 Ada..



Seperti yang me janjikan , nak buat entry khas untuk blog Sweet 3 Delights. Actually me tak kenal pun pemilik Sweet 3 Delights ni tapi since last minute diberitahu psl Jamuan Raya tu, me mati kutu tak tahu nak bawa apa ..if last year me order kek..kali ni nak kelainan so me menggunakan khidmat en google..hehe. 

Alhamdulillah jumpa yg terdekat dgn tempat kerja me..Taman Desa Surada Seksyen 8 Bandar Baru Bangi..around 10 minit je dari ofis me.. Pemiliknya, Kak Jamaliah sgt peramah masa mula2 me whatsapp tak silap 2 hari sebelum..tanya sempat ke tak..since me nak order Kuih Cara Berlauk dan officemate me nak order Kuih Talam ABC, alhamdulillah dia ckp ok. Ikutkan term dia bagi 5-7 days before dah kena order. Pastu ikutkan KCB tu intinya daging tapi me request inti ayam..sebab offismate me ada yg beragama buddha so kenalah respect dorang kan.

 Tq sangat2 Kak Jamaliah..sedap kuih akak ni tau...siap kawan2 ofis tanya lagi "order kat mana ye ?".."apa lagi yang ada ye?"..senang cerita saya bagitau dorang terjah je blog akak tu..hehe...utk sesiapa yang berminat nak buat tempahan sila rajinkan diri menjenguk blog Kak Jamaliah ..ada kuih talam bermacam jenis, kek2, savory,desserts dan macam2 lagi. Yang penting harga berpatutan ok.
Tengok tu..mcm2 ada kan...nk order sms,whatsapp @ call
Kak Jamaliah 019-6702956
Selain tu ada juga biskut..tapi me tak pernah try order lagi..tapi pernah makan biskut yg seakan2 Almond Snap Cookies ni..ala yang buat dgn tepung yang mahal tu..Crunchy Caramel Almond aka Florentine Cookies . Tapi yg Kak Jamiliah ni me tak sure..nak tahu kena confirm dgn dia ..
Cookies ni x silap Kak Jam pernah info rm25 satu balang tu..
Senang cerita kalau berminat..apa kata kengkawan terjah je blog Kak Jamaliah ni..1st impression..orangnya sangat peramah ..cakap lemah lembut..tak jemu melayan me yg dok whatsapp tanya itu ini pasal tempahan hari tu. 


p/s : seronok bila segalanya kembali elok..Ya Allah..jagalah dan lindungilah perahabatan kami..jauhkan kami dr sengketa..

4 comments:

khamsiyah mansur said...

Wahh..menariknye kuih2 tu semua..mesti sedapkan..lapar plak tgk..dh la sy tgh brpntang, bleh tgk je la semua kuih2 cmtu.. Huhu.

FARAH deeb said...

Wow bestnya... tapi saya failed bab kuih tradisioanl gitu sob sob.. nak sikit hehe... Jemput singgah: Jom Camping!

Norma NML said...

@FARAH deebsama la..x pandai nak buat tapi suka nak try..thx sudi singgah ye :-)

Norma NML said...

@khamsiyah mansurSlmt berpantang ye dear..takpe..InshaaAllah habis pantang nti boleh la makan..:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...